ΚοινωνίαΑρχείο

Οι έμποροι του Άργους συσκέπτονται για το κλείσιμο των δρόμων και την έλλειψη πάρκινγκ.

Σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άργους καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 5.30 μμ. Ο λόγος είναι το κυκλοφοριακό λόγω του κλεισίματος της Τσώκρη και της Φείδωνος τις μέρες που έχει λαϊκή, και η έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα:
Συνάδελφοι μετά από κοινή διαπίστωση όλων μας, αρκετοί καταναλωτές πελάτες μας που διαμένουν στις γύρω από το Αργος περιοχές, αποφεύγουν να έρχονται στην πόλη μας λόγω της μεγάλης ταλαιπωρίας με το κυκλοφοριακό και με τη αφαίρεση θέσεων στάθμευσης, τουλάχιστον κατά προσέγγιση 500 θέσεων, που δεν αντικαταστάθηκαν, με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση του τζίρου μας τους τελευταίους μήνες.

Να διευκρινίσουμε μόνο, ότι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αντίθετοι με το έργο της ανάπλασης, το οποίο ζητάμε να ολοκληρωθεί τάχιστα, αλλά με το ταυτόχρονο απρογραμμάτιστο και χωρίς καμιά συνεννόηση κλείσιμο κεντρικών δρόμων όπως η Δαναού, Νικηταρά, Καλλέργη, Μπελίνου το κλείσιμο της Φείδωνος κάθε Τετάρτη και Σάββατο μέχρι να τελειώσουν την ανάπλαση της Πλατειάς Δημοκρατίας (Λαϊκή Αγορά, και στην συνέχεια το προσωρινό κλείσιμο της Τσώκρη και άλλων σημείων, που για την ώρα δεν γνωρίζουμε, από τη στιγμή που ο Δήμος δεν μας έχει ενημερώσει ποτέ για αυτά τα θέματα.

Από το κλείσιμο κεντρικών δρόμων ζημιώνεται το σύνολο των εμπόρων (στεγασμένου και υπαιθρίου ) αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών και φυσικά ταλαιπωρείται ο κόσμος που έρχεται στο Αργος ή που μένει μόνιμα.

Το θέμα είναι να γίνει η ανάπλαση με δίκαιο καταμερισμό στις δυσκολίες, για όλους .τους επαγγελματίες, μιας και μας αφορά όλους…

Μας αφορά όλους και αν δεν το συζητήσουμε και δεν ενεργήσουμε ανάλογα η περίοδος των γιορτών πιθανότατα να είναι ιδιαίτερα ζημιογόνος για τα μαγαζιά μας.