ΠολιτικήΑρχείο

Ξεφτίλα της ΝΔ με την αναβολή των εκλογών-Πυρ και μανία ο Ανδριανός

Ρεζίλι έγιναν στη Νέα Δημοκρατία αφού αποδείχθηκαν ανίκανοι να διοργανώσουν την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος ανακοίνωσε την αναβολή της διαδικασίας λόγω τεχνικών προβλημάτων, τα οποία υποτίθεται πως έπρεπε να είχαν επιλυθεί πριν την έναρξη της διαδικασίας. Αλλά απ’ ότι φαίνεται κανείς απ’ το κόμμα δεν ασχολήθηκε με το τι κάνει η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών.

Βροχή οι αντιδράσεις:

Από την στιγμή που εκδηλώθηκαν τα προβλήματα ήρθαν βροχή οι αντιδράσεις από τους υποψηφίους, οι οποίοι αναμένεται να δρομολογήσουν εξελίξεις. Στον πόλεμο απόδοσης ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του Κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου και πρότεινε να αναλάβει προσωρινή πρόεδρος της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε τις παραιτήσεις Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Ανδρέα Παπαμιμίκου καθώς και συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για να συζητήσουν τις εξελίξεις. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για φιάσκο για το οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες ενώ ύψωνε ταυτόχρονα ενωτικές κορώνες.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποποιείται των ευθυνών του και δηλώνει πως τα επόμενα βήματα είναι το κόμμα συντεταγμένα με βάση το καταστατικό να πάει στην επόμενη ημέρα. Συνεπώς τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα πάρουν τις αποφάσεις. Πολλές οι αντιδράσεις και από στελέχη που στην πλειοψηφία τους ζητούν την παραίτηση Παπαμιμίκου και την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ανδριανός – Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τραυματίζει τη Νέα Δημοκρατία:

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τραυματίζει τη Νέα Δημοκρατία, ιδιαίτερα μάλιστα σ’ αυτή την κρίσιμη εθνική συγκυρία, τονίζει ο βουλευτής Αργολίδας.

Και προσθέτει πως “όλοι οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξης. Και βεβαίως, ο Γραμματέας του κόμματος και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ που έχει τη βασική ευθύνη οφείλει άμεσα να παραιτηθεί, δίνοντας βεβαίως τις απαραίτητες εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη με αποτέλεσμα να εκτεθεί η παράταξη.”

Τέλος απευθύνει μήνυμα ενότητας και ψυχραιμίας αναφέροντας: “Ενώνοντας, τέλος, τη φωνή μου με όλους τους Νεοδημοκράτες, καλώ και τους τέσσερις συνυποψήφιους σε υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες της σημερινής περιπέτειας και να αρχίσει άμεσα, με θεσμικό τρόπο, η ανασυγκρότηση της παράταξης και η έξοδος από τον κύκλο της εσωστρέφειας. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες, είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία, τις αξίες και τα ιδανικά της Νέας Δημοκρατίας“.