ΠολιτισμόςΑρχείο

Το 1ο ΕΠΑΛ Άργους βραβεύτηκε για την «ιστορία του»

Κι’ άλλο βραβείο απέσπασε το 1ο ΕΠΑΛ Άργους στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου».

Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η τελετή απονομής των βραβείων όπου το σχολείο από το Άργος ήταν ανάμεσα σε αυτά που απέσπασαν τα μεγάλα βραβεία του διαγωνισμού.

Από τα κύρια βραβεία απέσπασαν επίσης το 3ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, το 2ο ΓΕΛ Πύργου Ηλείας, τα Εκκλησιαστικά Λύκεια Βελλάς Ιωαννίνων και Πατρών, το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Καλλιθέας, το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας, το 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου, το 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας και το Νηπιαγωγείο Κερασιάς Πέλλας.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας & Έρευνας και σε αυτόν συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια επιστολή προς το ΕΠΑΛ έστειλέ και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός σημειώνοντας πως αυτή “είναι μια ακόμη διάκριση που έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παράδοση αριστείας που με συνέπεια καλλιεργείται στο Σχολείο τα τελευταία χρόνια, κάνοντας όλους μας υπερήφανους.

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν και στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του ΕΚΕΔΙΣΥ.