ΠολιτισμόςΑρχείο

Μία αγκαλιά για τους πρόσφυγες από τους φοιτητές του Ναυπλίου (Βίντεο)

Όσοι τυχεροί Ναυπλιώτες και μη βρίσκονταν στην Πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι της Κυριακής παρακολούθησαν ένα δυνατό δρώμενο με σημαντικό και επίκαιρο κοινωνικό μήνυμα.

 

Φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου στις 21.11.15 και ώρα 14:00 παρουσίασαν με δική τους πρωτοβουλία μια αυτοσχεδιαστική παράσταση θεάτρου δρόμου με θέμα την προσφυγιά: τον ξεριζωμό χιλιάδων Σύριων, από τα μάτια των ίδιων. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των περαστικών αλλά και η παρότρυνση τους να συνδράμουν στην πρωτοβουλία του Τμήματος να μαζέψει είδη πρώτης ανάγκης τη στήρηξη των πρόσφυγων που βρίσκονται στη χώρα μας.

 

Δρώμενα σαν και αυτό των φοιτητών επιδιώκουν τη δημιουργία ρωγμών στα τοιχώματα του σκηνικού κόσμου και επιτρέπουν στο θεατή να δει, με μια άλλη ματιά, τις σημαντικές, πλην όμως φιμωμένες αλήθειες. Ας στηρήξουμε λοιπόν την προσπάθεια αυτή όπως μπορεί ο καθένας.

Απο την Τετάρτη 25.11 θα τοποθετηθούν κουτιά στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της Σχολής (Ηρακλέους 10 έναντι γηπέδου) για τη συγκέντρωση των παρακάτω ειδών:

– νερά

– χυμοί

– κρουασάν

– αντισηπτικά

– σαλτσα ντομάτας

– τσάι

– κονσέρβες

– οδοντόβουρτσες

– ξυραφάκια/αφροί

– σακίδια πλάτης

– υπνόσακοι

– σακούλες σκουπιδιών

– σαμπουάν

– αδιάβροχα-ομπρέλες

– πλαστικά ποτήρια

– παιχνίδια

– ηλεκτρικά σώματα

Τα είδη θα διατεθούν στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 στην Αθήνα. Η κατάληψη του εγκαταλειμμένου δημόσιου κτιρίου του ΕΤΕΑΜ της οδού Νοταρά 26  έχει σκοπό την εδαφικοποίηση της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες/μετανάστες για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους -στέγαση, περίθαλψη, κάθε είδους στήριξη. Πρόκειται για αυτοοργανωμένο εγχείρημα αλληλεγγύης, που αλληλέγγυοι και πρόσφυγες αποφασίζουν από κοινού.

Η σελίδα της Κατάληψης στο Facebook.