ΚοινωνίαΑρχείο

Πρόσκληση σε διάλογο από την ΟΕΒΕ Αργολίδας για τα δημοτικά τέλη

Την αντίθεσή της στις προτεινόμενες αυξήσεις δημοτικών τελών εκφράζει η ΟΕΒΕ Αργολίδας, με την συζήτηση του θέματος να εκρεμεί ακόμα αφού δεν ολοκληρώθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Αντίθετα προτείνονται να γίνουν μειώσεις των τελών παρά το γεγονός ότι ο Δήμος εμφανίζει έλλειμα 744.000 ευρώ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τις προτάσεις που ετοιμάζονται να εμφανίσουν στο τραπέζι και αν αυτές θα είναι ικανές να αναστρέψουν την κατάσταση.   

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο πως στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου η δημοτική αρχή έθεσε θέμα αύξησης των δημοτικών τελών κατά 18% στις κατοικίες και 29% στους επαγγελματικούς χώρους. Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα 744.000 ευρώ και για το λόγο αυτό προτείνεται η αύξηση των δημοτικών τελών. 

Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, την οποία βιώνουν οι επαγγελματίες βιοτέχνες έμποροι αλλά και ολόκληρη οι ελληνική κοινωνία θεωρούμε αδιανόητο να εφαρμόζεται για μια ακόμα φορά η φοροεισπρακτική πολιτική για την κάλυψη των ελλειμμάτων του δημοσίου και όχι μόνο. Με έλλειψη κοινωνικού διάλογου αλλά και απουσία οικονομοτεχνικής μελέτης για υπάρχει μια εικόνα του ελλείμματος και τους λόγους που προκλήθηκε αυτό ,δεν μπορούμε παρά να θεωρούμε πως η δημοτική αρχή ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τις κυβερνήσεις, που βάζουν συνεχομένους φόρους για να καλύψουν την δική τους κακοδιαχείριση και με ευκολία βγάζουν ποσοστά αύξησης δημοτικών τελών χωρίς να αφουγκράζονται την κοινωνία και το επιχειρείν της πόλης.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την όποια αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Αντίθετα πιστεύουμε πως θα πρέπει να υπάρξει σημαντική μείωση γιατί ήδη είναι πολύ υψηλά σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες.

Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και σας καλούμε σε ευρεία σύσκεψη με όλα τα στοιχεία στο τραπέζι ώστε και εμείς να καταθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας και να είστε σίγουροι πως δεν θα χρειαστεί να γίνει καμία αύξηση αντίθετα θα υπάρξουν μειώσεις στα δημοτικά τέλη.”