ΚοινωνίαΑρχείο

Οι συνταξιούχοι μπροστάρηδες στην απεργία του Άργους

Συνάδελφοι, καμία ανοχή στην επίθεση που δεχόμαστε!

Ανυποχώρητος αγώνας τώρα για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση εμάς και τα παιδιά μας! Διαχρονικά λεηλάτησαν τα αποθεματικά των Ταμείων μας που βρίσκονταν άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδος και εξυπηρέτησαν έτσι το χρηματιστηριακό τζόγο, τα ομόλογα του Δημοσίου και το Κούρεμα για το Χρέος που εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη.

Το ποσό της κλοπής ανέρχεται μέχρι σήμερα συνολικά στα 55 δισ. Ευρώ και δόθηκαν στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους για να είναι ανταγωνιστικό το παραγόμενο προϊόν και οι υπηρεσίες που μας πουλάνε. Αντίθετα κόπηκαν παροχές για Σχολεία, Υγεία, Πολιτισμό από το υποτιθέμενο πρωτογενές πλεόνασμα και το μέρισμα που μας αναλογεί στους συνταξιούχους.

Αυτοί όμως με το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τους νόμους που ψήφισαν για να έρθουν σε συμφωνία με τους δανειστές ώστε “να μην πέσει το σκάφος στα βράχια”, μειώσανε μεσοσταθμιστικά τις συντάξεις μας 35% και συρρικνώσανε όλες τις κοινοτικές παροχές.

Ακόμα για να μας προστατεύσει η κυβέρνηση  της “για πρώτη φορά Αριστεράς”, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα έσκιζε τις δύο προηγούμενες συμφωνίες και θα διαπραγματευότανε πολύ σκληρά με τους θεσμούς με πολιτικούς όρους, για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης χωρίς λιτότητα, ό,τι υπόλοιπο είχε μείνει στα ταμεία για συντάξεις και παροχές τα δώσανε στους δανειστές για να αποδείξουν ότι αυτοί είναι φερέγγυοι και καλύτεροι για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Για αυτό δημιούργησαν και την επιτροπή σοφών με το πόρισμα που έβγαλε για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, ότι πρέπει να γεμίσουν τα άδεια ταμεία και με πρόσχημα τα ισοδύναμα νομοθετούν και βάζουν νέους φόρους, ΕΝΦΙΑ κλπ.

Αφού  όμως αυτοί δεν μπορούν να βρουν τα ισοδύναμα θα τους βοηθήσουμε εμείς:
· Στις λίστες των Ελβετικών τραπεζών 567 Έλληνες διαθέτουν 88 δισ. Δολλάρια
· Από 9 οι δισεκατομμυριούχοι που ήταν το 2013 και είχαν 16 δισ. περιουσία γίνανε 11 με 18 δισ. Δολλάρια περιουσία.
· 565 Έλληνες με κινητή περιουσία 30 εκατ. Δολλαρίων, που η συνολική τους περιουσία ανέρχεται στα 70 δισ. Δολλάρια
· Στην Ελλάδα σύμφωνα με την Ελβετική Τράπεζα “Julius Baer” διαθέτουν 35000 εκατομμυριούχοι Έλληνες, το 1% του πληθυσμού της χώρας πλούτο πουυ αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ της χώρας μας.
· 140 δισ. Ευρώ είναι τα ελληνικά κεφάλαια και εφοπλιστικά μέσα σε αυτά που έχουν βρει καταφύγιο στο “Offshore Banking” της Ελβετίας, και είναιτο 80% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μαθητές και τους φοιτητές δυναμώνουμε την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των Μονοπωλίων. Για να ανοίξει ο αναγκαίος δρόμος για αλλαγές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε
Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα ΟΑΕΕ
Κατάργηση των νόμων, που επιταχύνουν κατασχέσεις κ πλειστηριασμούς
Εδώ και τώρα να δοθεί η 13η  και η 14η Σύνταξη

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ – ΩΡΑ 10.30 Π.M.