ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Υπογράφηκε η σύμβαση για την γέφυρα της Άκοβας

Η γέφυρα της Άκοβας ήταν ένα από τα “θύματα” των φονικών πλημμυρών του Άργους προ διετίας. Από τότε οι υποσχέσεις έδιναν και έπαιρναν αλλά γεφύρι οι κάτοικοι δεν έβλεπαν. Τελικά μετά κόπων και βασάνων και αφού το έργο δεν τέλειωσε φέτος όπως είχαν τάξει (για την ακρίβεια ούτε καν άρχισε), κατάφεραν να υπογράψουν την σχετική σύμβαση, σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2015.

Ο Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής της νέας γέφυρας της Άκοβας δήλωσε «Καταφέραμε, σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους και να υλοποιήσουμε ένα απαραίτητο και δύσκολο έργο στην περιοχή του Άργους». Και πρόσθεσε: «Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας και την ευθύνη μας, εξασφαλίσαμε με τη μεθοδικότητα και τη σκληρή δουλειά μας τη δημιουργία νέας γέφυρας στη θέση Άκοβα, ώστε να την αποδώσουμε το συντομότερο προς χρήση στους πολίτες αποκαθιστώντας τις πληγές που δημιουργήθηκαν κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα του 2013»

Με τη γέφυρα αυτή, η οποία ελπίζουμε να ολοκληρωθεί τουλάχιστον εντός του 2016, θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία η οποία διεκόπη το έτος 2013, αφού επήλθε κατάρρευση της παλαιάς υπάρχουσας στη θέση αυτή, λόγω υπερβάλλουσας πλημμυρικής παροχής του ρέματος, και επιπλέον θα δημιουργηθεί ισόπεδος κόμβος στη συμβολή της Τοπικής οδού που θα «φέρει» η γέφυρα με τη βόρεια περιφερειακή οδό του Άργους, ενώ θα εξασφαλιστεί και η κυκλοφορία των πεζών στις πλευρικές διαμορφώσεις της νέας γέφυρας.