ΠολιτικήΑρχείο

Μπαράζ ερωτήσεων από τον Ανδριανό

Ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλο, με θέμα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την μη έκδοση δελτίου μετακίνησης σε δικαιούχους πολίτες με αναπηρίες που δεν πιστοποιήθηκαν μέχρι το 2014. Συγκεκριμένα το πρόβλημα αφορά όσους πιστοποιήθηκαν μετά το 2014 για τους οποίους δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης δελτίου, ενώ η αναγκαία σχετική εγκύκλιος έχει ήδη καθυστερήσει.

Επίσης κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά με θέμα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον τουρισμό από την καθυστέρηση ορισμού των νέων τιμών εισιτηρίων σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Δεδομένου ότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι, δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην διαδικασία κρατήσεων και την οργάνωση τουριστικών πακέτων που περιλαμβάνουν επισκέψεις στους εν λόγω χώρους. Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στην επισκεψιμότητα από οργανωμένες τουριστικές ομάδες και στα τελικά έσοδα, συνεπώς καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσης ανάληψης των απαιτούμενων σχετικών ενεργειών.

Τέλος ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ν. Παρασκευόπουλο, με θέμα την ανάγκη άμεσης αλλαγής μετασχηματιστή μέσης τάσης στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου. Το πρόβλημμα δημιουργήθηκε λόγω πλημμύρας του υπόγειου χώρου τοποθέτησής του και έχει ως συνέπεια την ελλειπή ηλεκτροδότηση του μεγάρου που δημιουργεί προβλήματα στη θέρμανση, την υπολειτουργία των υπολογιστών με κίνδυνο να καεί ο κεντρικός εξυπηρετητής, τη λειτουργία των φωτοτυπικών και τον φωτισμό των δικαστικών αιθουσών. Επισημαίνεται ότι έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα προς το ΤΑΧΔΙΚ, με προϋπολογισμένο κόστος του έργου τα 18.696 ευρώ όμως, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα στην ΚΑΕ απαιτείται τροποποίηση του προϋπολογισμού.