ΡεπορτάζΑρχείο

Street panthers στο Ναύπλιο !

Ούτε ένα 24ωρο δεν πέρασε και οι αναπηρικές θέσεις γέμισαν από αυτοκίνητα στο Ναύπλιο. Επιβεβαιώνεται δυστυχώς για μία ακόμα φορά, ότι χωρίς αστυνόμευση ελάχιστοι δίνουν σημασία στη σήμανση για την στάθμευση αναπηρικών αυτοκινήτων.

Μια μέρα μετά, οι πραγματικοί ανάπηροι δεν βρίσκουν τις θέσεις για να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

Δυστυχώς ελάχιστοι ευαισθητοποιήθηκαν…

 

Ο Ναυπλιώτης Κώστας Θεμελής, που χρόνια τώρα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, απούσης της Αστυνομίας, βάλθηκε με τον τρόπο του να πάψει να αποδέχεται παθητικά την παράνομη στάθμευση που του δυσκολεύει τη ζωή.

Γράφει στο προφίλ του στο facebook: «Ναύπλιο επόμενη μέρα. Αυτοκόλλητα στις πινακίδες. Κυβέρνηση 2η φορά αριστερά. Το παρκάρισμα αριστερά στην Αμαλίας ποτέ θα το κόψουμε; Λιμάνι βρήκαν θέση βγήκαν οι Αμεα. Λίγο παρακάτω νομίζουν πως ξεχνώ. Από εδώ κ πέρα φωτό κ πινακίδες στο προφίλ μου. Street panthers»

 

Οι streetpanthers είναι μια ομάδα ανθρώπων που δείχνουν την έμπρακτη αντίθεσή τους στην παράνομη και αγενή στάθμευση που μαστίζει τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Μάλιστα έχουν και τη δική τους ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2006 αλλά επεκταθήκαν γρήγορα σε πολλά αστικά κέντρα.

Κάποιες από τις δράσεις τους είναι να φωτογραφίζουν τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν παράνομα και να τοποθετούν στα παρμπρίζ αυτοκόλλητα με το σήμα του γάιδαρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Καταργούνται οι ράμπες από σκουπιδοτενεκέδες

Κ. Θεμελής: Γολγοθάς ακόμα και για να πιούμε έναν καφέ

Αναπηρικά καρότσια στάθμευσαν …παράνομα, για να μας βάλουν μυαλό

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Ναύπλιο