ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η πρόταση Γραμματικόπουλου για την υποδοχή κρουαζιεροπλοίων

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων και το θέμα της πορείας του έργου για την εκβάθυνση του λιμανιού, το οποίο ναυάγησε εξαιτίας της ελλιπούς μελέτης που είχε εκπονηθεί και που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Όπως αναμενόταν σύσσωμη αντιπολίτευση έριξε τα πυρά της προς τον δημοτική αρχή με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο να θέτει και μία πρόταση σχετικά με τη δυνατότητα υποδοχής κρουαζιεροπλοίων από την πλευρά της Αρβανιτιάς όπου δεν υπάρχει πρόβλημα βάθους, οι επιπτώσεις αισθητικά και περιβαλλοντικά είναι μικρές σε σχέση με το λιμάνι και η πρόσβαση είναι εύκολη.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης “οι μελέτες απεδείχθησαν εξ’ αρχής λανθασμένες ως προς τα εδάφη εκσκαφής (260.000 μ3 τα εδάφη κατηγορίας Γ,Δ αντί για 300 μ3!!! που είχαν προβλεφθεί) καθώς και η ολιγωρία του Δήμου στην διαχείριση του προβλήματος όταν αυτό ήταν πλέον γνωστό (από τις 17 Νοεμβρίου του 2014 είχε κατατεθεί στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου γεωτεχνική μελέτη με όλα πλέον τα στοιχεία) και φαινόταν ξεκάθαρα ότι το έργο είχε πέσει έξω 100%, δηλαδή ότι αντί για 3 εκ. χρειάζονταν 6 εκ.!!. Ακολούθησαν  ατυχέστατες προσπάθειες μπαλώματος της όλης κατάστασης και τελικά ένα έργο που είχε διαφημιστεί προεκλογικά (μαζί με την… μαρίνα) όσο κανένα άλλο και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο του 2014, έμεινε στην μέση με τις ελπίδες για μία εκ’ νέου χρηματοδότηση του να μετατίθενται για το νέο ΕΣΠΑ.