ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Υπογράφει ο Τατούλης-Ακυρώνει ο Τσιρώνης

Κανονικά συνεχίζει την διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη. Στις 22 Δεκεμβρίου περνάει από την οικονομική επιτροπή και μέχρι τέλη του έτους σχεδιάζεται η υπογραφή της. Όπως δηλώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην Καθημερινή «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να σταματήσουμε. Το έργο είναι ανάμεσα στα προαπαιτούμενα από την τρόικα και ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ. Παράλληλα το Ελεγκτικό Συνέδριο μας έδωσε εντολή να προχωρήσουμε άμεσα. Το έργο είναι ευθυγραμμισμένο με τον εθνικό και τον περιφερειακό σχεδιασμό, έχει εγκριθεί από όλες τις κρατικές υπηρεσίες. Οπότε σε ποια βάση θα ακυρωθεί;».

Ερωτώμενος για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί αν η περιφέρεια υπογράψει τη σύμβαση και μετά το έργο ακυρωθεί, ο κ. Τατούλης είναι κατηγορηματικός. «Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Αν δεν θέλουν το έργο, που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην το θέλουν, πρέπει να το ακυρώσουν με νόμο. Αν τολμούν, λοιπόν, πολιτικά, ας φέρουν νόμο να το ακυρώσουν. Ειδάλλως το έργο θα γίνει».

Από την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης είναι κατηγορηματικός σε ότι αφορά την ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου, η οποία, όπως σημειώνει, θα ακυρωθεί και θα επαναπροκηρυχθεί. Είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, στην οποία έχουν συμφωνήσει και οι θεσμοί, λέει. Ταυτόχρονα προαναγγέλλει ότι η αντίστοιχη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Ηπείρου τελικά θα προχωρήσει με μικρές βελτιώσεις καθώς είναι πιο συμβατή με το νέο ΕΣΔΑ. 

Σε ότι αφορά το μοντέλο που πιστεύει ότι θα λύσει το οξύ πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο ο Γιάννης Τσιρώνης πιστεύει ότι θα κερδίσει τον χαμένο χρόνο κατασκευάζοντας μικρότερα έργα που χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν.