ΚοινωνίαΑρχείο

Πέταξαν σκυλάκι από το μπαλκόνι στο Άργος-Στο αυτόφωρο ο δράστης

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης στο Άργος. Συγκεκριμένα γύρω στις 4.30 η Αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Άργους Λάιζα έλαβε τηλεφώνημα από φιλόζωο συμπολίτη ο οποίος κατήγγειλε ότι είδε κάποιον να χτυπάει το σκυλάκι του και μετά να το πετάει από το μπαλκόνι.

Αμέσως μαζί με την πρόεδρο έφτασαν στο σημείο ενώ ταυτόχρονα κλήθηκε και η αστυνομία στο χώρο. Το σκυλάκι το είχε μαζέψει από το πεζοδρόμιο σε εσωτερικό ιδιωτικό χώρο αυτός που κατά τον μάρτυρα το πέταξε, και όταν η Φιλοζωική έφθασε στο σημείο, για 10 λεπτά ακουγόντουσαν τα ουρλιαχτά του περιμένοντας την αστυνομία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το σκυλί είναι δικό του και αρχικά δεν θέλησε την μεταφορά του στον γιατρό.

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε τελικά στον κτηνίατρο με πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Συλλόγου, ενώ ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε από την αστυνομία στο τμήμα όπου και κρατείται με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Το τεσσάρων περίπου μηνών κουτάβι είχε 2 σπασμένα πόδια, χτυπημένο πνεύμονα, και σπασμένα τα περισσότερα μπροστινά δόντια, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από τα χτυπήματα.

Όταν το σκυλάκι μεταφέρθηκε στον γιατρό ήταν σε ημιθανή κατάσταση και δεν μπορούσε κανείς να το ριψοκινδυνεύσει με ένα χειρουργείο. Του έγινε αναισθησία ώστε να μην υποφέρει από τους πόνους και να μπορεί να βάλει γύψο ο γιατρός, καθώς και αιμοστατική ένεση. Ευτυχώς το σκυλάκι διέφυγε τον κίνδυνο και το χειρότερο που μπορεί να έχει είναι να κουτσαίνει λίγο από το πίσω ποδαράκι του.

Λόγω σκληρότητας των εικόνων δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες του σκύλου.
 

Περισσότερα: Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λαϊζα