ΆρθροΑρχείο

Γειά και Χαρά σου Αρχαία Ολυμπία με τα σκουπίδια σου!

Αντί οποιουδήποτε προλόγου σας παραθέτω δημοσίευμα  (Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015) της έγκριτης εφημερίδας “ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” για το “ ακατανίκητο”.

Σκουπιδαριό που δεσμεύει την Ιστορική Πόλη της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ως και τα Κοινοτικά Διαμερίσματα.
 


Επί της ουσίας: Το σκουπιδιάρικο γεγονός της Παγκόσμιας Πόλης έγινε “ανάρπαστο” άμεσα από τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πιθανώς, για πολλούς η διεθνοποίηση της πολιτισμικής Ντροπής να είναι ένα ακόμη σύνηθες ή αδιάφορο γεγονός. Γι’ ΑΥΤΟΥΣ που αγαπούν και πιστεύουν στην Παγκόσμια δυναμική του ονόματος( Brand Name) ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ το Σκουπιδαριό προκαλεί Οργή και Αηδία. Δεν γνωρίζω ποιός(ποιοί) έχει την Ηθική-Κοινωνική και Διοικητική ευθύνη γι’αυτόν τον Διεθνή ευτελισμό της ΠΟΛΗΣ του Πολιτισμού και του Αθλητισμου. Ειλικρινά αδιαφορώ για την οποιαδήποτε(καθολική) ανεπάρκεια γι’αυτο το θέαμα που αποτελεί κατ’ελάχιστο ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ για την διαχρονική ιστορικότητα της ΠΟΛΗΣ του ΦΩΤΟΣ.

Και το χείριστο: Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο κάτοικο ουδεμία δικαιολογία είναι αποδεκτή ή κατανοητή. Η δημόσια θέση μου είναι προς πάσα κατεύθυνση σαφής και ειλικρινής: ΟΥΔΕΙΣ ΣΑΣ ΕΚΧΩΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΖΕΤΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ.

Η Ιστορική Πόλη δεν Σας ανήκει. Η Ιστορία και ο Πολιτισμός της είναι το Παγκόσμιο “αγαθό” των μεγάλων Ιδανικών. Κι’αυτό πρέπει να το εμπεδώσετε και άμεσα να την ξεβρωμίσετε από την κόπρο του Αυγεία. Είμαι βέβαιος ότι θα “ακούσω τα μύρια όσα” (ως συνήθως), αλλά η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ να ακούγεται. Μπρός στον εχθρό σκουπίδια θα κριθούμε όλοι με άμεσο χρέος τις δραστικές πράξεις πέρα από τις συνήθεις φιλολογίες και αέναες συζητήσεις.

Ευχή (και Ελπίδα) για ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ…

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2015