ΚοινωνίαΑρχείο

Χριστούγεννα παρέα με τους γέροντες και τους άπορους

Συνηθίζεται οι πολιτικοί και οι αιρετοί να πραγματοποιούν επισκέψεις σε κοινωφελή ιδρύματα τις περιόδους των εορτών υπό το φλας των φωτογράφων (που «όλως τυχαίως» σκάνε μύτη στο σημείο), για να δείξουν ότι έχουν κοινωνικό πρόσωπο, αν και αυτό φαίνεται καθημερινά στην πράξη και όχι μία δυό φορές τον χρόνο, καθ’ υπόδειξη των επικοινωνιακών επιτελείων.

Δύο τέτοιες επισκέψεις έκαναν ανήμερα των χριστουγέννων ο Δημήτρης Κωστούρος και ο Γιάννης Γκιόλας.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων επισκέφθηκε το γηροκομείο Ναυπλίου όπου ευχήθηκε στους γέροντες και γευμάτισε μαζί τους, περνώντας ένα μήνυμα συντροφικότητας για τις γιορτές, μαζί και με τον πρόεδρο του οίκου ευγηρίας Δημήτρη Μπακέα.

Από την άλλη ο κυβερνητικός βουλευτής επισκέφθηκε το πρωί της 25ης Δεκεμβρίου το κοινωνικό συσσίτιο της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο, όπου συναντήθηκε με τον εφημέριο του ναού π. Ελευθέριο Μίχο ο οποίος   μαζί με τους εθελοντές προετοιμάζουν  καθημερινά -ακόμη και  την ημέρα των Χριστουγέννων- το γεύμα 150 περίπου άπορων συμπολιτών μας. Στις δηλώσεις του τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού και την ανυπολόγιστη αξία της αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία.

Ασχέτως από το επικοινωνιακό, θετικός ο συμβολισμός και στις δύο περιπτώσεις, δεδομένου ότι αμφότεροι επέλεξαν να θυσιάσουν λίγο από την ξεκούρασή τους ανήμερα των χριστουγέννων, για να στείλουν ένα μήνυμα συμπόνιας.