ΟικονομίαΑρχείο

Τι μέλει γενέσθαι για τους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου

Αν και τα λεφτά των καταθετών, φαίνεται πως δεν κινδυνεύουν αφού πέρασαν στην Εθνική Τράπεζα, ωστόσο από την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, ίσως να μην την γλιτώσουν οι εργαζόμενοι.

Μέσες άκρες τον κίνδυνο αναγνωρίζει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον Πέτρο Τατούλη να ζητά μέριμνα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των υπαλλήλων που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα χάσουν τις δουλιές τους ή θα απορροφηθούν από την Εθνική Τράπεζα.

Κατόπιν τούτου και μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την εισήγηση της παράταξης της πλειοψηφίας ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στηρίζοντας τους εργαζομένους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ως τον διάδοχο φορέα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της, μετά την αδυναμία ανακεφαλαιοποίησής της. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέχει κάθε νομική στήριξη στους εργαζομένους, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό και το θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη».