ΡεπορτάζΑρχείο

Το κρουαζιερόπλοιο που «τρόμαξε» την Καλαμάτα κατέπλευσε στο Ναύπλιο

Στο λιμάνι του Ναυπλίου βρίσκεται σήμερα 30 Δεκεμβρίου 2015, το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica, υπό ιταλική σημαία, στο οποίο επιβαίνουν 1.023 επιβάτες και πλήρωμα 557 ατόμων.

Το σκάφος που επισκέφθηκε εχθές την Καλαμάτα προερχόμενο από το λιμάνι της Νάπολης, πρόκαλεσε αυξημένη κινητικότητα από τους Μεσσήνιους λιμενικούς που επιστράτευσαν μέχρι και βατραχανθρώπους για τους ελέγχους.
 

Ο αποκλεισμός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας σε συνεργασία με ειδικό Κλιμάκιο Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος, που βρέθηκε στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, προκάλεσε αναστάτωση και εύλογες απορίες από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τον λιμενάρχη Καλαμάτας η έντονη κινητικότητα οφειλόταν στην έλευση του κρουαζιεροπλοίου, καθώς έχουν αυστηροποιηθεί τα μέτρα πανευρωπαϊκά, και ειδικά σε περιόδους γιορτών.
 

Το λιμάνι της Καλαμάτας, σε αντίθεση με του Ναυπλίου, είναι ISPS και έτσι κι’ αλλιώς πρέπει να είναι μονίμως κλειστό. Όσο να ‘ναι όμως, οι εξονυχιστικοί έλεγχοι με τους βατραχανθρώπους, τρόμαξαν τους περιοίκους.