ΚοινωνίαΑρχείο

Βιβλία, διηγήσεις και τραγούδια για τους φυλακισμένους

Γύρω στα 170 βιβλία παραδώθηκαν το Σάββατο στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας, όπου έλαβε χώρα και ένα μικρό χάπενινγκ με μουσική και τραγούδια από την Μαργαρίτα και τον Βασίλη, σε συνδυασμό με διηγήσεις χριστουγεννιάτικων ιστοριών από τη Γιάννα, τη Σοφία, τη Φωτεινή και τη Ντίνα. Τα βιβλία είχαν συγκεντρωθεί τις προηγούμενες ημέρες σε Ναύπλιο και Άργος με σκοπό να εμπλουτιστεί η ήδη οργανωμένη δανειστική βιβλιοθήκη των φυλακών.
 

Τα μέλη της Αργολικής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης που ήταν και οι εμπνευστές της κίνησης, μαζί με το θεατροδρόμιο Ναυπλίου φρόντισαν ώστε οι κρατούμενοι να περάσουν ευχάριστα αυτή τη μιάμιση περίπου ώρα που κράτησε η εκδήλωση. Ο κόσμος ήταν πολύς, η συμμετοχή ήταν μεγάλη, η προσοχή αμέριστη και η ατμόσφαιρα συγκινητική. Οι εικόνες και οι σκέψεις, οι λέξεις και οι νότες ενώθηκαν και ζέσταναν όλους: Kρατούμενους, προσωπικό και επισκέπτες.
 

Τις επόμενες ημέρες, εκατοντάδες ακόμα βιβλία θα παραδοθούν και στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου μαζί με είδη ατομικής υγιεινής τα οποία θα συγκεντρωθούν στη μουσική βραδιά αλληλεγγύης που θα γίνει την Τρίτη 5 Ιανουαρίου στο «Kontrabasso», στο Ναύπλιο.