ΟικονομίαΑρχείο

Θα σώσουν την παρτίδα οι χειμερινές εκπτώσεις;

Από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το κατά πόσο θα καταφέρουν να σώσουν την παρτίδα, αυτό είναι αρκετά αμβίβολο, αν κρίνουμε και από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου, τα οποία ήταν θετικά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων είδε τις πωλήσεις να μένουν στάσιμες ή και να μειώνονται.

Το Ναύπλιο ήταν σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις όπου σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων κατά 10% στις αρχές του Νοέμβρη και ελπίζει το ίδιο να συμβεί και με τις χειμερινές εκπτώσεις. Αντίθετα τα βάσανα του Άργους συνεχίζονται και η αγωνία των καταστηματαρχών κορυφώνεται ενόψει και της επερχόμενης εκπτωτικής περιόδου, δεδομένου ότι το κέντρο της πόλης έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τον καταναλωτή, κάτι το οποίο επιδιώκεται να αλλάξει με την ολοκλήρωση των έργων της ανάπλασης. 

Συγκεκριμένα οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής: 

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016. Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. 

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016, επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές:
1.) Κυριακή 17 Ιανουαρίου 
2.) Κυριακή 24 Απριλίου 
3.) Κυριακή 8 Μαϊου 
4.) Κυριακή 17 Ιουλίου 
5.) Κυριακή 6 Νοεμβρίου 
6.) Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 
7.) Κυριακή 18 Δεκεμβρίου