ΠολιτικήΑρχείο

Αποχέτευση Λέρνας: Άλλο ένα ενταγμένο έργο που αγνοείται η τύχη του

Η αποχέτευση της Λέρνας είναι ένα από τα πολύπαθα έργα της περιοχής, το οποίο τελικά μετά κόπων και βασάνων επανεντάχθηκε πρόπερσι, επί υπουργίας Μανιάτη αλλά μόνο στα λόγια, αφού στην πράξη ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες και είναι άγνωστο το αν και πότε θα ξεκινήσουν. Σημειώνεται ότι το έργο είχε απενταχθεί το Δεκέμβριο του 2012, καθώς η υλοποίησή του θεωρήθηκε ότι δεν ήταν απαραίτητη με βάση τις ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας στον τομέα του περιβάλλοντος.

Ο Γιάννης Μανιάτης επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο και με ερώτησή του στη βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, ζητά άμεση ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Δικτύου Αποχέτευσης και Αγωγού Λυμάτων της τέως Δημοτικής Ενότητας Λέρνας.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,

Με δεδομένη την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς της χώρας, παρακαλώ να με πληροφορήσετε για την πορεία υλοποίησης του ενταγμένου έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. για το Δίκτυο Αποχέτευσης και του Αγωγού Λυμάτων της τ.Δημοτικής Ενότητας Λέρνας του Δήμου Άργους – Μυκηνών, της Αργολίδας. Το έργο αφορά στην κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Σκαφιδακίου, Κιβερίου, Μύλων της τ.Δ.Ε. Λέρνας, του εσωτερικού δικτύου μεταφοράς και πέντε (5) αντλιοστασίων, συνολικού προϋπολογισμού 9.925.288 ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια η μέχρι σήμερα πορεία του έργου και ποιες είναι οι προβλεπόμενες ενέργειες για την ομαλή συνέχισή του;»