ΠολιτικήΑρχείο

Η πρώτη αντίδραση Ανδριανού στην εκλογή Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Ανδριανός, με αφορμή την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Θέλω να συγχαρώ τον νέο μας πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη για την νίκη που πέτυχε, ανατρέποντας μάλιστα το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, και να του ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει για την παράταξη και την χώρα. Είναι αυτονόητο ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε στο πλευρό του, και ενωμένοι από αύριο Δευτέρα συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τη σκληρή δουλειά που θα φέρει γρήγορα τη Νέα Δημοκρατία ξανά στην πλειοψηφία τόσο στην κοινωνία, όσο και στη Βουλή.

Και βεβαίως, ταυτόχρονα, θέλω ως Νεοδημοκράτης να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη γιατί, όπως σε ολόκληρη τη μακρόχρονη θητεία του, έτσι και τους τελευταίους μήνες, τόσο ως Πρόεδρος, όσο και ως υποψήφιος, πολιτεύθηκε με ήθος και υπευθυνότητα.

Παρά τα επιμέρους προβλήματα, οι εσωκομματικές εκλογές ήταν μια γιορτή δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα, η μεγάλη συμμετοχή των εκλογέων επιβεβαίωσε πέρα από κάθε αμφιβολία, το ρόλο της παράταξης μας ως τον έναν από τους δύο πόλους του πολιτικού συστήματος. Το ζητούμενο από δω και πέρα είναι, ακούγοντας τη βάση και την κοινωνία, να χαράξουμε τον δρόμο που θα οδηγήσει στην εκλογική νίκη και την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Νέα Δημοκρατία, με προσήλωση στις αρχές και την ιδεολογία μας, με αυτοπεποίθηση αλλά και μετριοπάθεια, με ανοιχτά τα αυτιά στη βάση και την κοινωνία, ως παράταξη εξουσίας που συστρατεύει και συνενώνει πλειοψηφικά στην κοινή προσπάθεια ρεύματα και κοινωνικές ομάδες, γρήγορα θα αποτελέσει τον κορμό της Κυβέρνησης που θα βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση και θα την οδηγήσει στην ανάκαμψη, στην επούλωση των πληγών και την αναδημιουργία”.