ΆρθροΑρχείο

Τι δεν μας είπε ο Κοδέλας

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ: Ότι η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετωπίζαμε  τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει. Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε «πως υπάρχουν και χειρότερα»! Γι’ αυτό πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφέρουν και δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν στη γωνιά!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ: Ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι (…και της αγροτικής παραγωγής), η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, είναι τα αφεντικά  που ανέθεσαν  τη βρώμικη δουλεία (χρόνια τώρα) στις πρόθυμες κυβερνήσεις-υπαλλήλους τους…, και μόλις πρόσφατα (από τον Γενάρη του 2015…)  στους Τσίπρες-Κατρούγκαλους! Είναι λοιπόν στρατηγικό σχέδιο και όχι απλώς διαστροφή!…

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ: Ότι η δράση για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, απαιτεί τη συμμετοχή  στους αγώνες, την οργάνωση μας στους αγροτικούς συλλόγους, στα σωματεία. Απαιτεί να ενισχυθεί η κοινωνική συμμαχία γιατί δεν πλήττονται μόνο  οι αγρότες αλλά και οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Από κοινού και οργανωμένα να αντιπαλέψουμε τα βάρβαρα μέτρα! Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα απρόοπτα που συχνά είναι σε βάρος μας…

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ: Ότι το σαθρό πολιτικό σύστημα των παλαιών αρχιτεκτόνων, των νεοφώτιστων μνημονιακών, και των μέχρι προ μηνών αριστερούληδων υποστηρικτών του…  μας (αν μας) έδινε μόνο τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, να παράγουμε, αποδείχτηκε αιτία της κατάντιας μας!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ: Ότι το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε αγρότισσας, κάθε αγρότη, κάθε νέου, κάθε εργαζόμενου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.

Δε θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ:  Ότι η ιδιωτική υγεία και ασφάλιση τροφοδοτούνται από την κυβερνητική πολιτική της συνειδητής απαξίωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας.

Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ: Ότι έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα και να παλέψουμε για μια οικονομία που στο στόχαστρο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού, που θα απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ. Επειδή η αξιοπρεπής επιβίωση (;) που μας προβάλουν οι εκμεταλλευτές μας και όσοι τους ακολουθούν (έστω χωρίς να το καταλαβαίνουν, ακόμα;;;) αποδείχτηκε, δεκαετίες τώρα, άπιαστο όνειρο και αυταπάτη! Ενώ αυτό που δικαιούμαστε είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΞΕΧΑΣΕ (ή δεν θέλησε;) ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ: Ότι ο αγώνας (έστω και ο ποδοσφαιρικός) δεν παίζεται ίσοις όροις…, ούτε ακυρώνεται με μπαχαλάκηδες… Αλλά ο αγώνας είναι διαρκής μέχρι η ομάδα…, που έχει το δίκιο, αποκτάει τη δύναμη να το επιβάλει…
 
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΟΔΕΛΑ