ΟικονομίαΑρχείο

Η τρομοκρατία στην Τουρκία φέρνει τουρίστες στο Ναύπλιο

Ο φόβος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία οδηγεί εταιρίες κρουαζιέρας σε διαδοχικές ακυρώσεις προγραμματισμένων προσεγγίσεων σε τουρκικά λιμάνια, και κυρίως της Κωνσταντινούπολης. Σε αρκετές περιπτώσεις αποφασίζεται αλλαγή διαδρομής με προτεραιότητα σε Ελληνικούς προορισμούς.

Για παράδειγμα η Crystal Cruises ανακοίνωσε αλλαγές στα δρομολόγια του Crystal Symphony που ήταν προγραμματισμένα από τις 24 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2016 με την Κωνσταντινούπολη και το Κουσάντασι να αντικαθίστανται από Ελληνικά λιμάνια.

Η ίδια εταιρία αποφάσισε να αντικαταστήσει με νέους προορισμούς και τα τουρκικά λιμάνια που ήταν προγραμματισμένα να προσεγγίσει το νέο πολυτελές Crystal Esprit, τον Νοέμβριο και τον Απρίλιο. Στα νέα λιμάνια που θα προσεγγίσουν τα κρουαζιερόπλοια της εταιρίας συγκαταλέγεται και το Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα για το 2016, το 2017 και τις αρχές του 2018, τα δρομολόγια του κρουαζιέροπλοιου ‘Crystal Esprit’ στη Μεσόγειο περιλαμβάνουν, εκτός από το Ναύπλιο, την Αθήνα, την Κέρκυρα, την Πάργα, την Ιτέα και την Ύδρα.