ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Σε έξαρση η εγκληματικότητα στην Ερμιονίδα

Με επιστολή του ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου αναφέρεται στην αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή της Ερμιονίδας και ζητά ένα καλύτερα οργανωμένο αστυνομικό τμήμα με ενίσχυση της δύναμης που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Η επιστολή απευθύνεται προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας με κοινοποίηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τους τρεις βουλευτές της Αργολίδας, τον δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή και το Α.Τ. Κρανιδίου.

Όπως αναφέρεται τον τελευταίο μήνα στο Δήμο Ερμιονίδας και ιδιαίτερα στην πόλη του Κρανιδίου έχουν συμβεί πολλαπλές εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει αίσθημα φόβου και μεγάλη ανησυχία σε όλους τους δημότες του Δήμου μας. Η συχνή παραβίαση των κατοικιών με την παρουσία των ιδιοκτητών μέσα παραβιάζουν κορυφαία άρθρα του κώδικα των ατομικών δικαιωμάτων, καθώς επίσης δημιουργούν έντονες συνθήκες πανικού με τάσεις εφαρμογής πράξεων αυτοδικίας (παραλίγο να είχαμε θρηνήσει και θύματα. αλλά ευτυχώς την τελευταία στιγμή αποτράπηκε).

Οι παραπάνω εγκληματικές πράξεις, σύμφωνα με τον Τάσο Λάμπρου, δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, σίγουρα είναι οργανωμένες, αποτελούν πράξεις οργανωμένου εγκλήματος με πολλαπλές συνέπειες για την τοπική κοινωνία.

Οι προτάσεις επέμβασης εστιάζουν σε δύο σημεία:

α) με την ενίσχυση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου το οποίο σήμερα λειτουργεί περίπου με τη μισή οργανική του δύναμη
β) με τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για άμεσες επιτελικές ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου έντονης εγκληματικής κοινωνικής παθογένειας.

Σημειώνεται πως αν δεν υπάρξει παρέμβαση κινδυνεύουν να δημιουργηθούν ακραία φαινόμενα αντιμετώπισης των συγκεκριμένων εγκληματικών ενεργειών που δεν ταιριάζουν ούτε στην σύγχρονη κοινωνία μας ούτε στην κουλτούρα μας και ευρύτερα στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Τέλος επισημαίνεται πως η Ερμιονίδα δικαιούται ένα καλά οργανωμένο Αστυνομικό Τμήμα εξαιτίας και της χιλιομετρικής απόστασης από την πρωτεύουσα του Νομού, έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Διαβάστε Επίσης: Οι ληστές με το τσεκούρι χτύπησαν την Ερμιονίδα