ΕκδηλώσειςΑρχείο

Σεμινάρια αφηγηματικού θεάτρου για τους Λυγουριάτες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Λυγουριού “Ο Καββαδίας” διοργανώνουν ένα κύκλο θεατρικών εργαστηρίων σχετικά με το αφηγηματικό θέατρο, που θα πραγματοποιήσει η ηθοποιός Γιασεμί Κηλαηδόνη, στο πλαίσιο του 1ου  Πανελλήνιου Συμποσίου για τους συγγραφείς της Αργολίδας και τελούν υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το «Αφηγηματικό Θέατρο» είναι ένα είδος θεάτρου με μια ιδιαίτερη επικοινωνιακή δυναμική. Ο αφηγητής/ηθοποιός χρησιμοποιεί το λόγο σαν το βασικό του εκφραστικό εργαλείο. Μαθαίνει να αφουγκράζεται και να μεταφέρει τις δονήσεις και τα σχήματα του λόγου μέσα από το σώμα του κάνοντας την παρουσία του ζωντανή και σημαίνουσα.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες από τον Δήμο Επιδαύρου και θα έχουν διάρκεια 3 ώρες εβδομαδιαίως. Συνολικά θα γίνουν 8-10 συναντήσεις. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου.

Το υλικό πάνω στο οποίο θα δουλέψουν οι συμμετέχοντες είναι τα λογοτεχνικά κείμενα των συγγραφέων που έχουν ως τόπο καταγωγής ή έδρα, την περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου και του Λυγουριού.

Στόχος είναι, στην ολοκλήρωση του κύκλου (και συγκεκριμένα τις ημέρες του συνεδρίου 14-18 Απριλίου) να παρουσιαστεί η δουλειά των συμμετεχόντων στο κοινό της περιοχής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά περιορίζεται στον αριθμό των είκοσι ατόμων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή (έως την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου) ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα: Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου: 6983402575 (Δημήτρης) και Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο Καββαδίας”: 6972247224 (Αγγελική).