ΠολιτισμόςΑρχείο

Τσουνάμι υποστήριξης για το Πανεπιστήμιο

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» είναι ο επόμενος φορέας που αισθάνεται την ανάγκη να ορθώσει ανάστημα υπεράσπισης προς το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.

Όπως αναφέρεται:

Με αφορμή την υπέροχη πρωτοβουλία της Σχολής Θεατρικών Σπουδών του Παν. Πελοποννήσου (με έδρα το Ναύπλιο) να διοργανώσει τον προσεχή Απρίλιο, Φεστιβάλ Αργολιδέων Συγγραφέων, η Πρόεδρος και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης “ο Παλαμήδης”, νιώθουμε την ανάγκη να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την ικανοποίησή μας.

Σε μία εποχή όπου οι άνθρωποι δοκιμάζονται από την τρέχουσα οικονομική, πνευματική και ηθική κρίση, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών αποδεικνύει (για άλλη μία φορά) ότι είναι ένας πρωτοπόρος φορέας πολιτισμού, μία πραγματική μήτρα αξιών.

Για την πόλη μας, η παρουσία κι η λειτουργία μιας Πανεπιστημιακής Σχολής σαν τη συγκεκριμένη, είναι απόλυτα αναγκαία. Κι οι λόγοι, είναι προφανείς: εκτός από αυτούς που αναφέρθηκαν παραπάνω, αποτελεί ένα γόνιμο πεδίο έρευνας και σκέψης.

Τονώνει καθοριστικά την πνευματική ζωή μιας ιστορικής πόλης (υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας), συνιστά χώρο δημιουργίας, υγιούς αμφιβολίας και προβληματισμού, γόνιμης φαντασίας και ελεύθερης σκέψης.

Με βάση όσα αναφέρθηκαν, όχι μόνον Θεωρούμε απαραίτητη τη λειτουργία ενός τέτοιου Ιδρύματος, αλλά πιστεύουμε ότι και η Πολιτεία Θα το υποστηρίξει περαιτέρω, τόσο από πλευράς υποδομών όσο κι από την άποψη της συνδρομής της στην υλοποίηση και νέων πρωτοβουλιών της Σχολής, που είναι πολύτιμες για τους πολίτες της Αργολίδας και -γενικότερα- της ευρύτερης περιοχής.