ΑθλητισμόςΑρχείο

Το μπάσκετ του Ναυπλίου ενωμένο, ποτέ νικημένο

Τα αγωνιστικά τμήματα των ΟΙΑΞ Α.Ο. & ΝΑΥΠΛΙΟ 2010, αλλά και τα τμήματα των Ακαδημιών καλαθοσφαίρισης της πόλης του Ναυπλίου NAFPLIO BASKETBALL CLUB έκοψαν την πίτα τους το Σάββατο 23 ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα Gallery στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί αθλητές με τις οικογένειές τους από όλα τα τμήματα, ενώ τονίστηκε από τους επικεφαλής η ανάγκη συνέχισης της κοινής προσπάθειας για περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη του αθλήματος. Άλλωστε η πολύτιμη εμπειρία του Οίακα φέτος στη Γ Εθνική (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) σε συνδυασμό με την πετυχημένη συνεργασία των ακαδημιών των δύο συλλόγων, αφήνει μία αισιόδοξη νότα και αξιόλογη προοπτική για την ανάπτυξη νέων ταλέντων, που θα κάποια στιγμή θα ανεβάσουν το Ναυπλιακό μπάσκετ ένα σκαλί πιο πάνω…

Την  εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει ο εμπνευστής και πρωτεργάτης αυτής της κοινής προσπάθειας, δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Ο Χαιρετισμός από τη Διοίκηση:

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Βουλευτά,

Κύριοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης
Φίλοι προσκεκλημένοι,
μέλη των Συλλόγων,
κυρίες και κύριοι,
αγαπητά παιδιά.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στην σημερινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας µας, και να σας ευχηθώ, προσωπικά και εκ μέρους των µελών των Διοικητικών Συμβουλίων, να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος, µε υγεία, με οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία.

Για μας ο αθλητισμός δεν είναι απλώς μια ευχάριστη απασχόληση, δεν είναι μόνο δικαίωμα του ατόμου, είναι κυρίως κοινωνική ανάγκη. Συνδέεται άρρηκτα με την υγεία, με την ολοκλήρωση του ατόμου, με την σωματική και πνευματική ευεξία, με την ποιότητα ζωής.

Ο ρόλος του είναι αναντικατάστατος μέσα στην κοινωνία και ειδικά για τα μικρά παιδιά. Μαθαίνουν στην πειθαρχία, στη μαχητικότητα, στη συνεργασία, στην οριοθέτηση στόχων και στην προσπάθεια για την επίτευξή τους.

Η δημιουργία των ακαδημιών Basketball πέρυσι το καλοκαίρι σε συνεργασία των δυο μεγάλων ομάδων της πόλης μας, του Οίακα και του Ναύπλιο 2010 (οι παλιότεροι το θυμάστε ως ΓΕΑ) κινείται σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση.

Αποτελεί ένα εγχείρημα πρωτόγνωρο για τα αθλητικά πράγματα του Ναυπλίου.

Ήδη τους πρώτους μήνες λειτουργίας αυτού του συνεργατικού μοντέλου, η ανταπόκριση από τον κόσμο, από εσάς δηλαδή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Με την προσπάθεια των μελών των ΔΣ και των δυο σωματείων , με την συνεργασία έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών και με την εμπιστοσύνη που μας δείξατε εσείς οι γονείς, έχουμε καταφέρει σε λίγους μόνο μήνες να φέρουμε στο γήπεδο εκατοντάδες μικρά παιδιά, εμπνέοντας ή και ενισχύοντας τους την αγάπη για την πορτοκαλί μπάλα, την ομαδική δουλειά και τον αθλητισμό.

Η αγάπη μας για την καλαθοσφαίριση δεν είναι πρόσκαιρη και ευκαιριακή, ούτε συνδέεται με μικρο-προσωπικές επιδιώξεις και ίδια οικονομικά οφέλη!

Η προσφορά στον αθλητισμό είναι εθελοντική, πάνω από συμφέροντα και ματαιοδοξίες.

Ο βασικός μας στόχος, για αυτήν τη νέα χρονιά, είναι η βελτίωση και ανάπτυξη των ακαδημιών και των νεαρών αθλητών μας, η εύρεση και διεκδίκηση των αναγκαίων οικονομικών πόρων, η συμμετοχή των γονέων στις δραστηριότητες του Συλλόγου, η διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών συνθηκών άθλησης ώστε να χαίρεται το παιδί, να ικανοποιείται ο γονιός και να κερδίζει η ομάδα, το Basket, ο αθλητισμός.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, σ’ αυτό το περιβάλλον, καλούμαστε όλοι μας να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την ομάδα της πόλης μας, τα παιδιά μας, το άθλημα που αγαπάμε.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κο Δημήτρη Κωστούρο για την προσωπική του συμβολή σ΄αυτό το εγχείρημα.

Ευχαριστούμε το Φουγάρο και ιδιαίτερα την κ. Κυριακοπούλου για την σημερινή φιλοξενία τους και για την οικονομική υποστήριξη των ακαδημιών.

Οι μπλούζες των τμημάτων είναι προσφορά του ΦΟΥΓΑΡΟΥ.

Μια ακόμη βασική μας επιδίωξη είναι να διευρυνθούν αυτές οι χορηγίες (που εμείς θέλουμε να τις θεωρούμε συνεργασίες). Να διευρυνθούν τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για συνεργασία έχει γίνει και από το Εκπαιδευτήριο «ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ» που αφορά στην προσφορά Υποτροφίας σε αθλητές με πολύ καλή επίδοση στα μαθήματα και στον αθλητισμό μέσω της λειτουργίας ολοήμερου αθλητικού σχολείου.

Σύντομα θα υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση για όλες τις δράσεις του συλλόγου.

Κλείνοντας…

Ευχόμαστε, το νέο έτος, να αποτελέσει αφετηρία μιας νέας δημιουργικής, και παραγωγικής χρονιάς για όλους µας.

Ευχόμαστε στα παιδιά, καλή μαθητική πρόοδο και καλή αγωνιστική πρόοδο.

Να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο οι στόχοι σας, και πάνω από όλα, να είστε Υγιείς.

Σας ευχαριστούμε.