ΆρθροΑρχείο

Ποτέ πιά φασισμός, ναζισμός, ρατσισμός στη χώρα μας και στον κόσμο

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27/1/2016, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελλήνων Δικαίων των Εθνών, ως ελάχιστο φόρο τιμής, όπως τονίζουν οι οργανωτές, στους χριστιανούς συμπολίτες μας που διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή έκρυψαν, φυγάδευσαν και έσωσαν από βέβαιο θάνατο εκατοντάδες Έλληνες Εβραίους στις πόλεις και στα χωριά της πατρίδας μας.


Ο  Μανόλης Τσακίρης μπροστά στο γκράφιτι έξω από τον παλιό σταθμό
 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο τραίνο που εικονίζεται στις φωτογραφίες, στοιβάχτηκαν οι Έλληνες εβραϊκού θρησκεύματος της Θεσσαλονίκης για τα στρατόπεδα του Ολοκαυτώματος.


Το τραίνο που παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη για να θυμίζει κάθε στιγμή τη φρίκη του ναζισμού 
 

65.000 ‘Ελληνες συνάνθρωποί μας και μικρά παιδιά έγιναν στάχτη στα κρεματόρια του Χίτλερ.

7.000.000 ήταν συνολικά τα θύματα στους φούρνους του ναζισμού, εκ των οποίων 4.500.000 ήταν Εβραίοι στο θρήσκευμα.


Στοπ στον ρατσισμό
 

Είναι τουλάχιστον ΤΡΑΓΙΚΟ να εμφανίζονται και σήμερα νοσταλγοί του φρικτού, απάνθρωπου καθεστώτος, που κόστισε στην ανθρωπότητα 70.000.000 νεκρούς και άπειρες καταστροφές  πόλεων, χωριών και πολύτιμων στοιχείων του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού.

ΤΡΑΓΙΚΟ, ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον Μανόλη Τσακίρη δίπλα στο τραίνο που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με τους πρώτους μελλοθάνατους
 

Η πολιτισμένη ανθρωπότητα πρέπει να παραμερίσει τις όποιες θεμιτές άλλωστε διαφορές, για να αντιμετωπίσει τον νέο τεράστιο κίνδυνο από τα ακραία αυτά στοιχεία, που εκμεταλλεύονται τη δεινή θέση των ανέργων και των οικονομικά αδύνατων κοινωνικών τάξεων για να ρίξουν το δηλητήριο του φασισμού.


Ο ρατσισμός σκοτώνει
 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

 

* Ο Μανόλης Τσακίρης είναι συγγραφέας – Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, Ηθικής Τάξεως, 1977, Φωτογραφίες  της Popi Mania