ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ανεβαίνουν οι τόνοι για το λιμάνι…

Για καλό ή για κακό παρουσιάστηκε το Master Plan; Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα…

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος δεν άφησε αναπάντητη την απάντηση των μελετητών στο άρθρο που εξέθετε τις διαφωνίες και τις απόψεις του για το επίμαχο σχέδιο.

Οι μελετητές είχαν κάθε δικαίωμα να αντικρούσουν τα όσα γράφτηκαν, όμως φάνηκε να μπλέκουν σε ξένα χωράφια, «πολιτικοποιώντας» εν μέρει την επιχειρηματολογία τους, κάτι που κατά τη γνώμη μας θα ήταν προτιμότερο να είχαν αποφύγει και να περιοριστούν στο επιστημονικό κομμάτι. Από την άλλη θεωρούμε ότι η στείρα πολιτική αντιπαράθεση και ο ισοπεδωτισμός, δεν θα βοηθήσουν στο να ξεκινήσουν πιο γρήγορα τα όποια έργα πριμοδοτηθούν τελικά για να γίνουν…  

Όπως αναφέρεται από πλευράς Γραμματικόπουλου:

«Σαν να μην μας έφτανε ο πόνος μας για τα χάλια του λιμανιού μας, βγήκαν και οι κύριοι μελετητές να μας πούνε ότι εθίγησαν!! μετά το “κράξιμο” που έπεσε από τους απλούς δημότες κατά την ημέρα παρουσίασης του master plan και από το “θράσος” ενός αιρετού επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει την γνώμη του!! Τι να πει κανείς… ήταν γραφτό μας να το ζήσουμε και αυτό. Ιδιώτες μελετητές οι οποίοι πληρώνονται από τους δημότες για συγκεκριμένη τεχνική δουλειά να απαντάνε πολιτικά, παριστάνοντας τους κυβερνητικούς εκπροσώπους του Δημάρχου… μα τόση δεοντολογία; …Ειλικρινώς με ξεπερνά… εκτός και αν στην αμοιβή τους συμπεριλαμβάνετο και η σύνταξη δελτίων τύπου… πολιτικού περιεχομένου… οπότε ίσως θα πρέπει να ζητήσω και συγνώμη από πάνω…

Και λίγο επί της ουσία τώρα, αγαπητοί συνάδελφοι αν και εγώ δεν έθιξα την επιστημοσύνη σας, κάτι το οποίο εσείς κάνατε για μένα, για ποια  δεδομένα μιλάτε μετά το φιάσκο της εκβάθυνσης του λιμανιού; … την οποία εσείς μάλιστα την βλέπετε να είναι και σε εξέλιξη!!…και για ποια δημοπράτηση μαρίνας μιλάτε;… μήπως ήταν και αυτή μέσα στα έργα που επιθεωρούσε!! ο  “κουβαληθείς”,  εκ’του συστήματος, υπουργός το Μάρτιο του 2014!! ( άλλο θράσος πάλι και τότε του ιδίου, συμπτωματικά, αιρετού να διαμαρτυρηθεί… «…τι επιβλέπετε κε Υπουργέ μου… το τίποτα;;!!…» είχα την…αναίδεια να ρωτήσω..). Ποιος λοιπόν έχει άγνοια των συνθηκών; Μετά σας ενόχλησε η άποψη περί χωροθέτησης της μαρίνας  από το Πι μέχρι του Καραμαλή, δηλαδή μπροστά στην καρδιά της παλιάς πόλης, με το πρόσχημα της αρχαιολογίας και την ίδια στιγμή, εσείς, στο ίδιο ακριβώς σημείο, έχετε χωροθετήσει υδροπλάνα!!, αλλά και καταφύγιο σκαφών… φυσικά για την άθλια κατάσταση σε μπανιέρες, Ναυτικό Όμιλο αλλά και την παντελή απουσία πρότασης για το Πι ούτε λόγος…Πάντως το δεδομένο  το  οποίο μας καταστήσατε απολύτως σαφές είναι ότι θα χρειαστούμε τουλάχιστον καμιά δεκαριά ακόμη μελέτες μετά το master plan… με τι χρήματα αυτές θα  πληρωθούν;… σιγά  μην ασχολούμεθα με  τέτοιες λεπτομέρειες  τώρα.

Εν’ καταλείδι , μπορεί εσείς, όπως μας λέτε, να μην κατανοήσατε το σχόλιο μου περί του “…όλου συστήματος εξουσίας…”  (δεν είχατε καμία δουλειά να το κάνετε) αλλά κατανοήσαμε εμείς πολύ καλά ποιοι σας ενέπλεξαν σε αυτό το ατόπημα… είναι τα ίδια πρόσωπα που  έχουν αποτύχει παταγωδώς στα θέματα των σκουπιδιών, του νερού, του λιμανιού…είναι τα ίδια πρόσωπα των απ’ευθείας αναθέσεων σε ημετέρους και της σπατάλης του δημοσίου χρήματος… είναι το “όλον σύστημα εξουσίας”…δυστυχώς… δυστυχώς για τον δύσμοιρο τούτο τόπο…»