ΚοινωνίαΑρχείο

Τελικά τι θέλουμε να κάνουμε με το Μπούρτζι;

Θα επανεκινήσουν σε λίγους μήνες τα έργα στο Μπούρτζι, σύμφωνα με τα όσα διαμηνύει ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού Γιάννης Γκιόλας, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κόλλησε το έργο που και αυτό, όπως και πολλά άλλα, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες το έργο υλοποιείται με δυο υποέργα, εργολαβία και αυτεπιστασία. Ο μεταφερόμενος Προϋπολογισμός είναι 1.715.429 Ευρώ, εκ των οποίων τα 600.000 Ευρώ περίπου είναι ήδη υλοποιημένες δαπάνες. Ο λόγος για τον οποίον σταμάτησαν ολοκληρωτικά οι εργασίες έχει να κάνει με τη λήξη της αυτεπιστασίας στα τέλη του Δεκέμβρη, αν και αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους πολίτες του Ναυπλίου, που ανησυχούν βλέποντας τις εργασίες να έχουν στεγνώσει.

Ο Γιάννης Γκιόλας στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως τα δυο υποέργα παρατάθηκαν και το πρόγραμμα θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ανανεωθούν και οι συμβάσεις των αρχαιολόγων που δούλευαν μέχρι τώρα στο έργο και δεν θα χρειαστεί επαναπροκήρυξη.

Θετικό λοιπόν το μήνυμα για την πορεία και υλοποίηση του έργου που έχει ως κωδική ονομασία: «Στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη και επανάχρηση φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο». Απ’ όλα αυτά ας πάρουμε το τελευταίο που αφορά στην ανάδειξη. Πραγματικά έχουμε σκεφτεί πως θα ήταν ωφέλιμο να αναδείξουμε το φρούριο; Πως θέλουμε να το αξιοποιήσουμε; Έχουμε αποφασίσει ποιά θα είναι η χρήση του μετά και το πέρας των εργασιών; Ιδέες αξιόλογες έχουν προταθεί, για να δούμε λοιπόν…