ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Βολές από Καχριμάνη για Γραμματικόπουλο

Κατά του αρχηγού της μείζονος πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου στρέφεται ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ναυπλιέων Γιώργος Καχριμάνης, τονίζοντας ότι «η υποκρισία και η ανευθυνότητα του αρχηγού της μείζονος πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου απέναντι στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων δεν έχει προηγούμενο». 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με αφορμή (γιατί οι αιτίες είναι πολλές) την συζήτηση που έχει ανοίξει για το master plan του λιμανιού , τις ‘’απευθείας αναθέσεις’’ , το λιμάνι , την χωματερή  κλπ , θα προσπαθήσω να εκμαιεύσω κάποιες απαντήσεις που δεν πήρα μέσα από τον  καταγγελτικό κατά τα άλλα λόγο του κου Γραμματικόπουλου.

Έχω κατά το παρελθόν ενοχληθεί πολλές φορές από την ισοπεδωτική αντιμετώπιση πολλών θεμάτων του Δ.Σ. , από φωνασκίες εντυπωσιασμού και ανυπόστατες κατηγορίες. Θα σας ζητήσω μόνο να με συγχωρήσετε για την καθυστέρηση μου να αναφερθώ σ αυτά , αλλά δυστυχώς τα αντανακλαστικά μου σε τέτοιου είδους πολιτικές αντιπαραθέσεις είναι και επιθυμώ να μείνουν αργά.

Ο κος Γραμματικόπουλος  όμως ο οποίος εκλέγεται περισσότερα από 15 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση θεωρώ ότι μπορεί να μας πει (γιατί εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω) πως γινόταν εκείνα τα χρόνια οι αναθέσεις , πως και από ποιους επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες χωματερές κλπ.

Πείτε μας αν αληθεύει ότι η μαρίνα χωροθετήθηκε το 2009 και δεν είχατε πει το παραμικρό μέχρι σήμερα. Εγώ που δεν ήμουν θα ήθελα να μάθω και θεωρώ πως και οι δημότες θα ήθελαν να μάθουν.

Καταντάει  εξοργιστικό και είναι φαίνεται ιδίωμα των παλαιών πολιτικών να διαγράφουν μονοκονδυλιά όλα όσα έγιναν κατά την δική τους παρουσία στα πολιτικά δρώμενα και να αναζητούν ευθύνες για τις οποίες κυρίως και πρώτα θα έπρεπε να ψάξουν στο ιστορικό τους.

Ας πάρουμε όμως ένα ένα τα θέματα για τα οποία παλεύει να δώσει λύση ο Δήμος Ναυπλιέων τα τελευταία δύο χρόνια που εγώ τουλάχιστον μετέχω στο δημοτικό συμβούλιο.

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ: Να κλείσουν οι χωματερές σήμερα; Να πάνε αλλού σε άλλο δημοτικό διαμέρισμα;. Όταν δεν αντιμετωπίζεις το πρόβλημα και απλά το παρακολουθείς μπορείς να λες ότι θέλεις . Που θα πάνε τα σκουπίδια κε Γραμματικόπουλε; 

Ποιος ήταν τότε στην διοίκηση του δήμου όταν αποφασίστηκε η Καραθώνα ως χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων.  Καλό είναι να κοιτάμε πρώτα στον καθρέπτη όταν ζητάμε ευθύνες.

Ο δήμος Ναυπλιέων αυτή την στιγμή επεξεργάζεται μαζί με το δήμο Άργους- Μυκηνών την μοναδική λύση στο πρόβλημα για την δεδομένη χρονική και οικονομική στιγμή. Την διαδημοτική συνεργασία για την διαχείριση των απορριμμάτων. 

ΜΑΡΙΝΑ. Είναι σε λάθος σημείο η μαρίνα να γίνει στο ΄΄πι’’.  Να γυρίσουμε πίσω και να αλλάξουμε την θέση της μαρίνας ; Μα η μαρίνα έχει περάσει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς , έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης  και είναι στο τελικό στάδιο.  Και δεν κάνω λάθος . Αυτό δεν είναι πρόταση για το τώρα ίσως να ήταν τότε.  Την χαρακτηρίσατε και αυτή όπως τον βιολογικό του Δρεπάνου όνειρο θερινής νυκτός . Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό γιατί ο βιολογικός του Δρεπάνου έγινε οπότε και η Μαρίνα οσονούπω. 

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η κοροϊδία . Είναι υποκριτική  και ανεύθυνη  η στάση σας. Δεν μπορεί για όλα να φταίνε οι άλλοι . Έχετε περάσει από όλες τις θέσεις ευθύνης ενός δήμου και ακόμη βρίσκεστε σε μια. Πρέπει να μάθουμε ποια ήταν η θέση σας τότε . Γιατί σήμερα διαφοροποιείτε , αν διαφοροποιείτε.  

Υπολογίζουμε  οφειλές της ΔΕΥΑΝ που πρέπει να καλυφθούν και μας εγκαλείτε για σπατάλη και κακοδιαχείριση.

Μην υποτιμάτε τους Δημότες , δεν είναι καιρός για τέτοια αντιμετώπιση άλλωστε εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν μας περισσεύει κανείς
 
Υ.Γ. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε την αυτοβιογραφία σας , μπορείτε να μας ενημερώσετε σε πραγματικό χρόνο αν υπηρετείται την αυτοδιοίκηση από το 1998 , αν ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια σε θέσεις  ευθύνης ως αντιδήμαρχος, πρόεδρος κλπ.  ώστε να αποκτήσουν το νόημα και την ουσία που πρέπει όλα αυτά που λέτε”. Είχατε προσληφθεί στη ΔΕΥΑΝ ; Πότε και με ποιό τρόπο; Θέλω να πιστεύω με διαφάνεια και μοριοδότηση όπως γίνονται σήμερα οι προσλήψεις όχι με άλλο τρόπο.

Στο βιογραφικό σας θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχουν αυτές οι αναφορές αν σεβόσαστε όχι μόνο το 34% των δημοτών αλλά´ το 100% που θα ήθελε να ξέρει..»