ΚοινωνίαΑρχείο

Εγκαινιάστηκε το στολίδι του Ινάχου

Τα εγκαίνια του Ολοήμερου Σχολείου Ινάχου πραγματοποιήθηκαν σήμερα 15 Φεβρουαρίου παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδος  κ.κ Νεκταρίου ο οποίος και τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό ,των βουλευτών  Αργολίδας  κ. Γιάννη Ανδριανού και κ. Γιάννη Μανιάτη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, των αντιπεριφερειάρχων , των αντιδημάρχων, δημοτικών  και περιφερειακών συμβούλων και πλήθους κόσμου.
 

Ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος φανερά συγκινημένος  στην ομιλία του δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος που μετά από σκληρή προσπάθεια έφτασε αυτή η μέρα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για έναν άνθρωπο που υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση να παραδίδει τέτοια μεγάλα έργα. Είμαι ακόμη περήφανος γιατί το έργο αφορά τη νέα γενιά αυτού του δήμου και επένδυση στη γνώση, στο μέλλον, στα παιδιά μας. Αποδεικνύουμε πως τα έργα μπορούν να γίνουν από αυτούς που παλεύουν, κοπιάζουν, ιδρώνουν, πιέζουν και τελικά νικούν, παρά τις αντίξοες συνθήκες.  Εμάς που μας εξέλεξε ο λαός, πρέπει να υπερβαίνουμε εαυτόν για να μπορέσουμε να είμαστε άριστοι και να τιμούμε πάντα την εντολή που μας δόθηκε. Θα ήθελα να απευθυνθώ στη συνέχεια στα νέα παιδιά και να τους επισημάνω να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, να είναι πρώτοι σε ότι κάνουν ώστε η κοινωνία μας να γίνει καλύτερη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού του έργου, τους αντιδημάρχους ,την τεχνική υπηρεσία που δούλεψε νυχθημερόν ,την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλα και τον πρώην Νομάρχη τον κ. Σωτηρόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια του και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου».
 

 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης συνεχάρη τον δήμαρχο και όλους όσους δούλεψαν για την υλοποίηση αυτού του έργου ενώ εξήρε και την δική του συμβολή για την ολοκλήρωση του Σχολείου του Ινάχου. 
 

Το σχολείο Ινάχου παραδόθηκε στους μαθητές τον Οκτώβρη του 2015 ένα χρόνο μετά την τελετή  θεμελίωσης  από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτήριο  συνολικής κάλυψης 1183 τ.μ. στο υπάρχον οικόπεδο. Το νέο σχολείο διαθέτει 6 σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διευθυντή, γραφείο δασκάλων, γραφείο γραμματείας, χώρο αναμονής, ιατρείο αναρρωτήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, αποδυτήρια, κυλικείο, χώρο φαγητού και κουζίνα, αποθήκη σχολικών βιβλίων, γενικό αρχείο, wc προσωπικού ορόφου και ΑΜΕΑ, αποθήκη,αίθουσα οργάνων γυμναστικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, εργαστήριο ξένων γλωσσών, εργαστήριο πληροφορικής, ανελκυστήρα και υπόστεγο γυμναστικής. Επίσης διαμορφώσεις με ασφαλτικό του περιβάλλοντος χώρου και γήπεδα καλαθοσφαίρισης με πλήρη εξοπλισμό, κατασκευή συστήματος πετοσφαίρισης, κ.λπ.
 

Διαβάστε Επίσης: Ανορθόγραφη η ταμπέλα στο σχολείο του Ινάχου