ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στην Επιτροπη Παιδείας της ΚΕΔΕ ο Κρίγγος

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής «Παιδείας, Θρησκευμάτων & Νεολαίας» της ΚΕΔΕ, της οποίας είναι μέλος,  μετείχε ο Δημήτρης Κρίγγος, Αντιδήμαρχος του δήμου Άργους Μυκηνών.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Παυσανία Παπαγεωργίου σχετικά με την πορεία και την εκ νέου υλοποίηση του προγράμματος Κέντρων Δια Βίου Μάθησης ανά την Ελλάδα σε συνεργασία με τους δήμους. Τα Κ.Δ.Β.Μ. σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου θα λειτουργήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο σε συνεργασία με το νέο θεσμό των Κέντρων Κοινότητας ο οποίος θα υλοποιηθεί από τους ΟΤΑ Α΄βαθμού. Επίσης έγινε συζήτηση για πολλά θέματα ως προς τη λειτουργία των δήμων και τις αρμοδιότητες που έχουν στην Παιδεία.

Ακολούθως έγινε απολογισμός δράσης της επιτροπής για το 2015 όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με θέματα όπως συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, συναντήσεις εργασίας με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προετοιμασία θέσεων για τον προσυνεδριακό διάλογο των αιρετών και την ΚΕΔΕ, προετοιμασία και συμμετοχή στο συνέδριο, παρεμβάσεις για τις σχολικές επιτροπές και τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες των σχολείων, τη διαδικασία παραχωρήσεων σχολικών χώρων, τις μετακινήσεις των μαθητών, τα περιφερειακά προγράμματα για την παιδεία στη νέα προγραμματική περίοδο, συναντήσεις με τον υπουργό κ. Φίλη, με τη νέα ηγεσία του Ιδρύματος νεολαίας και δια βίου μάθησης, κ.α.