ΚοινωνίαΑρχείο

Απάντηση της διευθύντριας ΙΚΑ Ναυπλίου για θέμα που προέκυψε με ασφαλισμένους

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της διευθύντριας του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ναυπλίου κα Γεωργίας Στεφάνου, σε δημοσίευμα του anagnostis.org, η οποία επιλήφθηκε προσωπικά και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με συγκεκριμένους ασφαλισμένους από τη στιγμή που προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα για τη διευθέτηση υπόθεσής τους.

Η κα Στεφάνου κινήθηκε άμεσα ώστε να ερευνήσει το θέμα και σε απάντησή της στο δημοσίευμα σημειώνει:

«Με αφορμή το δημοσίευμά σας με τίτλο: «Ένα ΙΚΑ – αλαλούμ! Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας στο Ναύπλιο…» και προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Διεύθυνση του Υποκ/τος ΙΚΑ Ναυπλίου θα ήθελε να επισημάνει τα εξής:

Για την πρώτη ασφαλισμένη για την οποία γίνεται λόγος ζήτησε από το Τμήμα Μητρώου του Υποκ/τός μας τη θεώρηση βιβλιαρίου ασθενείας του ανήλικου τέκνου της, η οποία και πραγματοποιήθηκε όταν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγιναν η απαραίτητη απογραφή καθώς και μεταβολή στοιχείων της. Σημειώνεται ότι η ασφαλισμένη δεν εξέφρασε κανένα παράπονο ή διαμαρτυρία κατά την εξυπηρέτησή της.

Για την δεύτερη ασφαλισμένη για την οποία γίνεται λόγος δόθηκε άμεσα λύση σε πρόβλημα που ανέκυψε με θεώρηση βιβλιαρίου ως «συνταξιούχου» καθώς δεν υπήρχε οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.

Συνεπώς, οι αναφορές περί γραφειοκρατικής τρέλας δεν ευσταθούν.

Η Διευθύντρια
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
»