ΚοινωνίαΑρχείο

48ωρη απεργία για το ασφαλιστικό

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας αποφάσισε κατόπιν συνεδρίασής του τη συμμετοχή του σε 48ωρη Απεργία όταν η κυβέρνηση καταθέσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Βουλή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

« Εκτιμήσαμε ότι απαιτείται κλιμάκωση και συνέχιση των αγώνων και των κινητοποιήσεων μετά και τη δυναμική συμμετοχή του κλάδου των Ιδ. Υπαλλήλων στην Απεργιακή Κινητοποίηση της 4ης Φλεβάρη στο νομό.

Το εργατικό κίνημα με τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα αγροτών και μικρών επαγγελματιών, έχουν καταφέρει την αναβολή κατάθεσης του ασφαλιστικού στην Βουλή από την κυβέρνηση μέχρι σήμερα. Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση υπακούει στη στρατηγική απόφαση να απαλλαγεί από το κοστολογικό «βάρος» της Κοινωνικής Ασφάλισης όπως το επιθυμούν οι μεγαλοεργοδότες και η ΕΕ και δε θα διστάσει να το υλοποιήσει αν δεν κινηθούμε άμεσα και δυναμικά.

Για αυτό καλούμε τα εργατικά σωματεία και τα εργατικά κέντρα του νομού να συζητήσουν τη σχετική  πρόταση για 48ωρη Απεργία και να πάρουν αποφάσεις οργάνωσης και συμμετοχής για την αποτροπή του εγκλήματος σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Δίνουμε το σύνθημα για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις τη συγκεκριμένη  χρονική περίοδο λόγω και της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που ήταν η 8η Μάρτη.

Το  Σωματείο μας χαιρετίζει όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης που μοχθούν καθημερινά για να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες της ζωής τους, όταν αναγκάζονται στο σήμερα να πληρώνονται ακόμη λιγότερο από τους άντρες, να δουλεύουν χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας και της υγείας τους, χωρίς παροχές, με αποτέλεσμα να γυρνάμε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και να χάνονται ακόμα και κατακτήσεις που ήταν δεδομένες στο παρελθόν.

Οι γυναίκες 159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη είναι ακόμα αντιμέτωπες με άθλιες συνθήκες εργασίας αλλά και με την ανεργία να τις τσακίζει. Είναι αντιμέτωπες με την πολιτική που μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαλύει το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με βαριές συνέπειες, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά.

Συμμετέχουμε, λοιπόν, σε 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση όταν κατατεθεί το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο στη Βουλή, οργανώνουμε την αντίστασή μας στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας μας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! »