ΚοινωνίαΑρχείο

Οι πυροσβέστες του Ναυπλίου αξίζουν μία πιο σύγχρονη εγκατάσταση

Το θέμα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου επαναφέρει στο προσκήνιο ο Γιάννης Ανδριανός με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η υπηρεσία είναι όντως παλιό, αφού παραχωρήθηκε το 1952, αλλά καλοσυντηρημένο χάρη και στις προσπάθειες των ίδιων των πυροσβεστών. Βέβαια θα ήταν ασφαλέστερο αν η υπηρεσία στεγαζόταν σε πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, ωστόσο μέχρι τώρα όλες οι προσπάθειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση απέβησαν άκαρπες.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ:

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου στεγάζεται στο πολύ παλιό διώροφο κτήριο που παραχώρησε στο Δημόσιο ο Δήμος Ναυπλιέων το 1952, το οποίο είναι ακατάλληλο γι’ αυτό τον σκοπό καθώς δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις στέγασης και τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας για το προσωπικό να είναι επιεικώς απαράδεκτες. Ακόμα, σημαντικό πρόβλημα είναι το ότι τα πυροσβεστικά οχήματα σταθμεύουν σε εντελώς ακατάλληλο χώρο, εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους.

Επειδή μέχρι σήμερα οι προσπάθειες για τη μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου απέβησαν άκαρπες με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται τα προβλήματα και οι εργαζόμενοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου να συνεχίζουν να εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, είναι επιτακτικό οι διαδικασίες να επισπευσθούν και να ξεπεραστούν άμεσα τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα για την αναγκαία μεταστέγαση της Π.Υ Ναυπλίου σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις.

Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1) Ποιές είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς την προοπτική της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις”.