ΚοινωνίαΑρχείο

Να αναβαθμιστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου

Την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου από Γ’ τάξης που είναι σήμερα σε Α’ Τάξης και την ενίσχυση του προσωπικού της ζητά ο Γιάννης Ανδριανός με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, και οι οποίες τώρα καλύπτονται χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών. Παράλληλα, με ερώτημα του ίδιου βουλευτή, έχει τεθεί και το θέμα της μετεγκατάστασης της υπηρεσίας σε πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, αφού το κτίριο που στεγάζεται τώρα η ΠΥ Ναυπλίου είναι παλιό, καθώς της έχει παραχωρηθεί το 1952.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η σημερινή ταξινόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου ως Γ’ Τάξης δεν ανταποκρίνεται στην ευρύτητα της περιοχής ευθύνης της καθώς στην αρμοδιότητά της υπάγονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας, το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο της νήσου Ύδρας καθώς επιχειρησιακά υπάγονται και  τα  νησιά  Σπέτσες και  Πόρος .

Η αναβάθμισή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου σε Α΄ Τάξης θα έχει ως αποτέλεσμα  και την ανάλογη στελέχωσή της που θα ενισχύσει το προσωπικό που ήδη υπηρετεί και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων του.

Κατόπιν αυτού,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1) Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου από Γ’ Τάξης που είναι σήμερα σε Α’ Τάξης».