ΡεπορτάζΑρχείο

Με τα καλύτερα λόγια μιλάνε οι πρόσφυγες για τους Λυγουριάτες (Ηχητικό ντοκουμέντο)

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν οι πρόσφυγες για την φιλοξενία που τους παρέχουν οι Λυγουριάτες, λέγοντας ότι είναι πολύ καλοί άνθρωποι και τους βοήθησαν υλικά και ηθικά από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους σε αυτόν τον άγνωστο γι’ αυτούς τόπο.

Συνολικά στο Λυγουριό φιλοξενούνται 52 πρόσφυγες, εκ των οποίων τα 22 είναι παιδιά ηλικίας 2 μηνών έως 7 χρονών, που έφτασαν στην Ελλάδα από Συρία και από Ιράκ. Εκτός από τους ντόπιους, έχουν επίσης μεταβεί στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι πρόσφυγες και εθελοντικές ομάδες από Ναύπλιο και Άργος, καθώς επίσης ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος μαζί με τον δήμαρχο Επιδαύρου Κώστα Γκάτζιο.

Τα μικρά παιδιά είχαν μάλιστα και την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους ζωγραφίζοντας και παίζοντας, με τη βοήθεια της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης του «Καββαδία». Όλα αυτά στον απόηχο της είδησης πως στις πολιορκημένες πόλεις της Συρίας ο άμαχος πληθυσμός για να επιβιώσει τρέφεται με γρασίδι! Φανταστείτε λοιπόν τι κακό μπορεί να κάνει ο πόλεμος των μεγάλων στις παιδικές ψυχούλες…

Μακριά από τη φρίκη που ζούσε στην πατρίδα του και ανακουφισμένος ο Αμπντεχαλίντ πιστεύει πλέον ότι αυτός και τα τέσσερα παιδιά του θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή. 

Ακούστε παρακάτω την αποκλειστική συνέντευξη του στον Άκη Γκάτζιο:

Δείτε τι ζωγράφισαν τα προσφυγόπουλα στο Λυγουριό