ΕκδηλώσειςΑρχείο

Πως οι νέες τάσεις επηρεάζουν την υγεία του παιδιού-Ομιλία της Ελένης Λεζέ στο Άργος

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016  και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα μιλήσει Ελένη Λεζέ, Παιδίατρος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Μοντέρνοι καιροί και … Παιδιατρική: Ενημέρωση για τις νέες τάσεις που υιοθετούν οι γονείς. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών;»

Θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πληροφορίες για την ομιλίτρια:

Η Ελένη Λεζέ του Γεωργίου και της Παγώνας, το γένος Κομματά, είναι Ιδιώτης Παιδίατρος στο Άργος,  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του Α΄-ΤΕΣΤ (σχολικής ετοιμότητας) και καταρτισμένη σε Θέματα  Μητρικού Θηλασμού.

Γεννήθηκε από εκπαιδευτικούς γονείς και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Άργος.

Αποφοίτησε  αριστούχος ( 19,9 ) από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους  και το 1996 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με Πανελλαδικές Εξετάσεις και σειρά 17η πανελλαδικά και 1η στην Αργολίδα. Για τη σειρά αυτή επιτυχίας της τιμήθηκε από τον Σύλλογο Αργείων « Ο ΔΑΝΑΟΣ» και τον Σύλλογο Αργείων « Ο ΑΤΡΕΥΣ».

Το 2002 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό « Λίαν Καλώς» και υπηρέτησε το «αγροτικό» της στο Γ.Ν. Λήμνου- Κέντρο Υγείας.

Το 2013 έλαβε την Ειδικότητα Παιδιάτρου έχοντας ειδικευθεί στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειον» και στην Β΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη  & Αγλαΐας  Κυριακού». Στα πλαίσια της ειδικότητας,  εκπαιδεύθηκε επιπλέον στα τμήματα Μαιευτικής Κλινικής, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών και Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών των αντίστοιχων Νοσοκομείων.

Το 2013 έλαβε επίσης τον Διδακτορικό Τίτλο της  Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» παμψηφεί. Η διδακτορική διατριβή είχε ως αντικείμενο την «Κλινική Γενετική Εκτίμηση και Αναπτυξιολογική Εξέταση των παιδιών που γεννιούνται με Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση – Αξιολόγηση του Γονεϊκού ΄Αγχους».

Στα πλαίσια της εκπόνησης του διδακτορικού συνεργάστηκε ανελλιπώς με το «Χωρέμειο» Ερευνητικό Εργαστήριο και  το  τακτικό ιατρείο Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Νοσοκομείο Παίδων « Η Αγία Σοφία» καθώς και τη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων « Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Έχει επίσης εργαστεί ως ιατρός στον όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και  έχει μεταφράσει βιβλία διακεκριμένων Ιατρικών Εκδόσεων. Επιπλέον, έχει 23 συμμετοχές (με εργασίες και ως εισηγήτρια) σε ιατρικά συνέδρια, 10 ξενόγλωσσες και 6 ελληνόγλωσσες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά ιατρικά περιοδικά και αρθρογραφία στον τοπικό τύπο.