ΚοινωνίαΑρχείο

Τι πέτυχαν οι διαδηλώσεις για το νοσοκομείο Ναυπλίου;

Κραυγή αγωνίας, για ακόμα μια φορά, από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ναυπλίου, που βλέπουν τα κενά και οι ελλείψεις να παραμένουν ακλόνητα…

Μετά από μία σχετικά μακρά περίοδο υπομονής, αναμονής και σιωπής, το Σωματείο Εργαζομένων της Ν.Μ. Ναυπλίου εκφράζει τους προβληματισμούς του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Νοσηλευτική Μονάδα και καταγγέλει πως, εκτός των άλλων, έχει να αντιμετωπίσει και «εσωτερικούς κινδύνους».

Οι εργαζόμενοι εστιάζουν κυρίως στην απουσία διοικητού και διοικητικού συμβουλίου, καθώς αυτοί που τώρα διοικούν, όπως καταγγέλουν, αδυνατούν με τις αποφάσεις τους να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Και εξηγούν πως καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με αποφάσεις που δημιουργούν προβλήματα σε όλους όσους ζητούν παροχές υπηρεσιών υγείας αλλά και στο ίδιο το προσωπικό, υπογραμίζοντας πως η δομή παραμένει ανοιχτή χάρη στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για την λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής και των Εξωτερικών Χειρουργικών Ιατρείων εν όψει απουσίας ειδικευομένων και αγροτικών ιατρών, καθώς και για τη μη κάλυψη όλων των εφημεριών από παιδίατρο.

Επίσης, όπως αναφέρουν, είναι σοβαρές οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, αλλά και σε ορισμένες ιατρικές ειδικότητες, όπως αυτή του ορθοπεδικού. Και τονίζουν πως συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη υλικοτεχνικού – ξενοδοχειακού εξοπλισμού, καυσίμων, τροφίμων, προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης του χώρου.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά το κτίριο σημειώνουν πως έχει τεράστια τεχνικά προβλήματα, ειδικότερα στον κλιματισμό της καινούριας πτέρυγας, τα οποία δεν πρόκειται να λυθούν άμεσα.(θέρμανση με ηλεκτρικά σώματα και ψύξη με ανεμιστήρες σε ιατρεία και σε θαλάμους ασθενών).

Τέλος αναρωτιούνται, ρίχνοντας τα καρφιά τους προς τον «εσωτερικό εχθρό» που είναι επιφορτισμένος με τη λήψη αποφάσεων: «Πότε επιτέλους θα υπάρξει μία ανιδιοτελής και ουσιαστική συνεργασία των θεσμών του νοσοκομείου μας, παραμερίζοντας προσωπικά συμφέροντα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου αλλά και όλων των εργαζόμενων; Ας πάρει πλεον τέλος η απάθεια και η αδιαφορία όλων αυτών που βρίσκονται σε θέσεις λήψεως αποφάσεων έτσι ώστε όλοι μαζί δημιουργικά και αποτελεσματικά να ξεπεράσουμε τα προβλήματα…»