ΟικονομίαΑρχείο

Αποχή από τους λογιστές Ναυπλίας – Ερμιονίδας

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ναυπλίας Ερμιονίδας που πραγματοποιήθηκε εχθές 22/03/2016 μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αποχή των λογιστών φοροτεχνικών από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η αποχή θα ξεκινήσει την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει το σύστημα του TAXIS και για μια εβδομάδα . Μετα το πέρας της εβδομάδας ο σύλλογος θα επανακαθορίσει την στάση του ανάλογα με τις αποφάσεις του υπουργείου σχετικά με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η απόφαση αυτή είναι εναρμονισμένη και με τα ανωτεροβαθμια όργανα του συλλόγου μας (Ο.Ε.Ε. -Π.Ο.Φ.Ε.Ε. – ΓΣΕΒΕΕ)

Αυτό που ζητούν οι λογιστές δεν είναι η παράταση των φορολογικών δηλώσεων αλλά η τήρηση του νομού και δέσμευση του υπουργείου ότι το χρονικό περιθώριο των 3 μηνών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα τηρηθεί.

Σημειωτέων ο νομός ορίζει ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων αρχίζει την 01/02/2016 και λήγει την 30/04/2016. Δυο μηνες μετα δεν έχει ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων  και το υπουργείο δεν έχει καν νομοθετήσει για πάρα πολλά θέματα που είναι απαραιτητα στην συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων  (φορολόγηση ανέργων σε σχέση με τα τεκμήρια , χρόνος πληρωμής δοσεων , αν θα ισχύουν η όχι τα Ε.Λ.Π. Κλπ.).