ΡεπορτάζΑρχείο

Βαγγελίστρα μου πόσος κόσμος!

Πλήθος κόσμου συνέρεξε για ακόμα μια φορά για να προσκηνύσει στην Ευαγγελίστρια του Ναυπλίου, με αφορμή την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Εχθές, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας της Παναγίας, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.
 



Την εικόνα συνόδευε στρατιωτικό άγημα, παπαδοπαίδια, ιερείς και το Σώμα προσκόπων Ναυπλίου. Την πομπή ως συνήθως ακολούθησαν πρώτα οι επίσημοι και έπειτα ο απλός κόσμος, αν και θα είχε ενδιαφέρον μία φορά να σπάσει αυτό το πρωτόκολλο και να δούμε τους τοπικούς άρχοντες και την πολιτική ηγεσία του τόπου να ανακατεύεται με το πλήθος.

Ο κόσμος χάζεψε στους πάγκους αν και φειδωλός στις αγορές του, με ιδιαίτερη προτίμηση στα φαγώσιμα. Παρά το κρύο, το πρόσημο ήταν θετικό για την πρώτη μέρα, ενώ αναμένεται ακόμα περισσότερος λαός για το τριήμερο.
 



Το πανηγύρι συνεχίζεται και σήμερα, ανήμερα της εορτής, προκαλώντας τον επισκέπτη να καταναλώσει, τουλάχιστον όσοι έχουνε ακόμα να ξοδέψουν…