ΠολιτικήΑρχείο

Γκιόλας: Διαφάνεια στις σχέσεις μεταξύ τραπεζών και ΜΜΕ (Βίντεο)

Σε ομιλία του στις 22 Μαρτίου στην ολομέλεια της Βουλής και σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας τόνισε μεταξύ άλλων:

«To νέο σχέδιο νόμου που αναφέρεται σε κανόνες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, βελτιώνει τους κανόνες λειτουργίας των και συμβάλει στην τόνωση της αγοράς, στη σταθερότητα των συναλλαγών και στην δημιουργία ενός γόνιμου και αποτελεσματικού οικονομικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα με το άρθρο 6 που εισήγαγε η κυβέρνηση, επιδιώκεται η διαφάνεια στις σχέσεις μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ΜΜΕ.

Οι τράπεζες υποχρεούνται πλέον να δημοσιοποιούν συμβάσεις διαφήμισης, προβολής και προώθησης προς τα μαζικά μέσα ενημέρωσης καθώς και κάθε είδους χορηγία και δωρεά σε οποιοδήποτε νομικό και φυσικό πρόσωπο.

Τίθενται έτσι οι βάσεις για να χτυπηθούν φαινόμενα αδιαφάνειας, προνομιακών σχέσεων και αθέμιτων συναλλαγών με συγκεκριμένα ΜΜΕ, που επηρέασαν αρνητικά και στιγμάτισαν την δημόσια ζωή.

Ακούσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, προτάσεις από μερίδα της αντιπολίτευσης για να επεκταθεί ο έλεγχος αυτός και στις ΔΕΚΟ αλλά καθώς και σε άλλους Δημόσιους φορείς.

Αποτελεί βούληση και της κυβέρνησης μας να προχωρήσει στην νομοθέτηση αυτή.

Οφείλω όμως να επισημάνω ότι το σύνολο των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο μας επί 40 χρόνια, δεν προχώρησαν σε αυτήν την νομοθέτηση ,που τα ίδια τώρα προτείνουν και επιθυμούν να συμπεριληφθούν».

Δείτε σε βίντεο την τοποθέτηση του βουλευτή: