ΚοινωνίαΑρχείο

Προληπτικές δράσεις για τον καρκίνο σε Ίρια και Αρχαία Επίδαυρο

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα “Εκπαίδευση στην ψηλάφηση – υπέρηχος των μαστών” του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων νομού Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” την Κυριακή 27/3/2016 και σε συνεργασία με το πνευματικό Κέντρο Ιρίων, ο  ακτινοδιαγνώστης Χαρίλαος Μπαρλιάς πραγματοποιήθηκε υπερηχογραφικό έλεγχο των γυναικών που παρακολούθησαν την εκπαίδευση στην ψηλάφηση που έκανε ο γυναικολόγος κ. Αντώνης Λυκάκης την Τετάρτη 23/3/2016.
 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στα πλαίσια του προγράμματος “πρόληψη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου” στην Επίδαυρο και σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αρχ. Επιδαύρου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με που αφορούσε στον καρκίνο του παχέος εντέρου, την πρόληψή του και τη σημασία αυτής. Ομιλητής ήταν ο κ. Απόστολος Πουλάκης, γαστρεντερολόγος. Οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν ειδικά αποστειρωμένα δοχεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν μικροβιολογική εξέταση σε εργαστήριο της περιοχής τους.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ισλανδία στα πλαίσια του προγράμματος “Είμαστε όλοι πολίτες” το οποίο είναι μέρος του συνολικού χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στην Ελλάδα. Διαχειριστής επιχορήγησης επιχορήγησης προγράμματος είναι το ίδρυμα Μποδοσάκη.
 

Την φροντίδα και επίβλεψη των έργων έχει η κα Νατάσα Μαρλαγκούτσου.