ΠολιτισμόςΑρχείο

H Βενετία του Αργοσαρωνικού όπως δεν την έχετε ξαναδεί! (Βίντεο)

Κι όμως, υπάρχει ένα μέρος στην Αργολίδα που μοιάζει με το Μαϊάμι και τα Keys της Florida: Τεχνητά κανάλια διατρέχουν τις πίσω αυλές των σπιτιών, όπου οι ιδιοκτήτες πηγαίνουν όχι με το αυτοκίνητο αλλά με το σκάφος τους, μεγάλοι φοίνικες και εξωτικά φυτά, πισίνες, γήπεδα τέννις και μια απέραντη παραλία. Στο φόντο, η Ύδρα. Αυτό είναι το πανέμορφο Porto Hydra Village στην Ερμιονίδα, ένας οικισμός γνωστός και ως η «Βενετία του Αργοσαρωνικού».

Το κανάλι haanity στο youtube δοκίμασε να καταγράψει αυτή τη μοναδική ομορφιά με τη βοήθεια ενός drone με το αποτέλεσμα να αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο:


Το στόρυ

Ο οικισμός Πόρτο Ύδρα βρίσκεται στην ευρύτερη ακτή, που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι, η οποία έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια θεαματική ανάπτυξη.

Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Ερμιόνης. Ο οικισμός ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα.  

Το όραμα ενός πραγματικά πολύ εμπνευσμένου ανθρώπου, του Νίκου Κωνσταντινίδη, μετέτρεψε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερο φυσικό κάλος, σε επίγειο παράδεισο. Πράγματι, τα πανέμορφα πλωτά καναλια, μοναδικά στον ελλαδικό χώρο, διασχίζουν τον οικισμό σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.  

Σήμερα στόν οικισμό υπάρχουν 330 ιδιόκτητες βίλλες, όλες πνιγμένες στο πράσινο και τα πολύχρωμα λουλούδια. Η κάθε μια εχει την δική της «προσωπικότητα», συνθέτοντας έτσι ένα αρμονικό σύνολο.