ΠολιτισμόςΑρχείο

Το 1ο ΕΠΑΛ Άργους αντάμωσε και πάλι με τον Κώστα Λειβαδά

Μια βραδιά, αφιερωμένη στο Ελληνικό τραγούδι, έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο την Δευτέρα 11 Απριλίου 2010 στη Μουσική εκδήλωση που διοργάνωσαν το 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους, ο σύλλογος Γονέων του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και ο Δήμος Ναυπλιέων, με τον Κώστα Λειβαδά και την Ερωφίλη στα πλαίσια του Πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται στο σχολείο με τίτλο: «Εμείς πάντα θα ανταμώνουμε».

Κέφι, τραγούδι και χορός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πολύ όμορφης μουσικής εκδήλωσης που παρακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης, καθηγητές του σχολείου, γονείς και μαθητές.
 

Ένα υπέροχο Μουσικό ταξίδι με αφηγήτριες τις μαθήτριες Ιουλία Παναγοπούλου και Ευφροσύνη Παπαϊωάννου, που ξεκίνησε με ένα βίντεο-αναδρομή στις συναυλίες των σχολείων με την Ερωφίλη το 2010 και τον Κώστα Λειβαδά το 2015. Το βίντεο δημιουργία των μαθητών γέμισε όλους νοσταλγία.

Το ταξίδι συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας με τίτλο “Εμείς πάντα θα ανταμώνουμε” που δημιούργησε η κινηματογραφική ομάδα των σχολείων. Η ταινία είναι ένα Μουσικό οδοιπορικό, αφιέρωμα για τους δυο καλλιτέχνες που ξεκινούσε πριν 20 σχεδόν χρόνια, στα Χανιά και έφτανε στο Ναύπλιο σήμερα.
 

Στην εκδήλωση οι μαθητές χόρεψαν και τραγούδησαν με τα αγαπημένα τραγούδια του Κώστα Λειβαδά και της Ερωφίλης και πέτυχαν να συγκινήσουν τους δύο καλλιτέχνες με την αγάπη τους. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου βράβευσε το 1ο ΕΠΑΛ Άργους και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρου Άργους για την κατάκτηση του 1ου και του 2ου βραβείου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Τα σχολεία τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες στους καλλιτέχνες Κώστα Λειβαδά και την Ερωφίλη. Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία των μαθητών να τραγουδούν μαζί με τον Κώστα Λειβαδά και την Ερωφίλη τα τραγούδια «Να μ αγαπάς», «Τα παιδιά των δρόμων» και “Σαν αν μην πέρασε μια μέρα” επί σκηνής. Γιατί εμείς πάντα θα ανταμώνουμε…