ΕυρώπηΑρχείο

Εμπορικά μυστικά: προστατεύοντας εταιρίες από την καταστροφή

Αρχικά, μοιάζουν με συνηθισμένους πλαστικούς κόκκους αλλά χρειάστηκαν πάνω από 10 χρόνια έρευνας. Σ’ αυτό το ντουλάπι φυλάσσεται ένας θησαυρός της εταιρίας, η φόρμουλα κατασκευής που φρουρείται καλά. Αυτό είναι μαύρο χρυσάφι! Αυτοί είναι νανοσωλήνες άνθρακα, όπως βλέπετε, μοιάζουν με μαύρη σκόνη. Η τεχνογνωσία της Nanocyl ώθησε τη δημιουργία των νανοσωλήνων άνθρακα που έχουν πολύ σημαντικές ηλεκτρικές, μηχανικές και θερμικές ιδιότητες.

Χρειάστηκαν χρόνια έρευνας και ανάπτυξης για το ραφινάρισμα του νέου υλικού. Μεταξύ άλλων χρήσεων, αυξάνει τη ζωή της μπαταρίας. Η αποκάλυψη των εμπορικών μυστικών θα ήταν καταστροφική γι’ αυτή την εταιρία. Κάθε στάδιο παραγωγής θεωρείται άκρως απόρρητο. Για εμάς, ένα εμπορικό μυστικό μπορεί να σημαίνει ανάμιξη μεθόδων, τα συστατικά μέρη, ένας κατάλογος προμηθευτών ή πελατών, όλα αυτά τα θεωρούμε εμπορικά μυστικά. Έτσι φυσικά, αν ένα τρίτο μέρος αποκτούσε παράνομα αυτές τις πληροφορίες, θα ήταν εξαιρετικά καταστροφικό.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να προστατέψει τα μυστικά σε επίπεδο ΕΕ. Κάποιες χώρες δεν είχαν απλούστατα σαφή νομικό ορισμό.