ΡεπορτάζΑρχείο

Ξεχωριστός τόνος στους φετινούς εορτασμούς του Αγίου Πέτρου

Με λαμπρότητα και μεγάλη προσέλευση πιστών γιορτάστηκε φέτος ο πολιούχος του Άργους Άγιος Πέτρος. Οι φετινοί εορτασμοί είχαν μία ιδιαιτερότητα καθώς έγιναν στη νέα πλατεία του Άργους, η οποία παραδόθηκε και επίσημα από τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο στους πολίτες, και έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια από επισκέπτες και ντόπιους. Ξαφνικά το κέντρο απέκτησε ζωή και όλοένα και περισσότερος κόσμος σπεύδει για να θαυμάσει τη νέα εικόνα του κέντρου, δείχοντας ευδιάθετος, παρά τις δυσκολίες που περνάει.

Την Δευτέρα 2  Μαΐου, παραμονή της εορτής εψάλει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή των Μητροπολιτών, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.



Έπειτα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας του Αγίου, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη μουσική συνοδεία της Φιλαρμονικής Άργους «Ορφέας».

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν σύσσωμη η δημοτική αρχή με επικεφαλή τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, Περιφερειακοί σύμβουλοι και οι τρεις βουλευτές του νομού.