ΡεπορτάζΑρχείο

Το «αλατοπίπερο» του 3ου Mediterranean Yacht Show

Τελευταία μέρα σήμερα του 3ου Mediterranean Yacht Show που τράβηξε και φέτος τα βλέμματα του διεθνούς τζετ σετ στον χώρο του Yachting. Σκοπός της έκθεσης είναι να βρεθούν ενοικιαστές για τα πολυτελή σκάφη, με τους brokers (μεσίτες πλοίου) να αναλαμβάνουν την σχετική αποστολή για τους πελάτες τους.

Εκτός όμως από το ουσιαστικό κομμάτι της έκθεσης που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ναύπλιο, είχαμε και το «αλατοπίπερο» που ήταν οι παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ο διαγωνισμός μαγειρικής μεταξύ των σεφ των σκαφών που φέτος επικεντρώθηκε σε Ελληνικά πιάτα. Ο διαγωνισμός έγινε σε δύο δόσεις: την Κυριακή την τιμητική της είχε η μικρότερη κατηγορία που αφορούσε σκάφη με χαμηλότερο κόστος ενοικίασης, ενώ εχθές σειρά πήραν τα πιο ακριβά γιοτ.
 

Ο φέρελπις σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, ανέλαβε την κριτική των πιάτων, παίρνοντας τη θέση του Έκτορα Μποτρίνι που για προσωπικούς λόγους δεν κατάφερε να παρευρεθεί στον διαγωνισμό της Δευτέρας, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Σε κάθε περίπτωση ο διαγωνισμός διατήρησε τη λάμψη του, αφού πρωταγωνιστές έτσι κι’ αλλιώς ήταν τα πιάτα. Επίσης βραβεύεται και το καλύτερα στρωμένο τραπέζι από τις δύο μέρες του διαγωνισμού.

Η βραβεύσεις θα γίνουν σήμερα το βράδυ στην τελετή λήξης του σόου, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ από πλευράς συμμετοχών ξεπερνώντας τις 70.
 

Το anagnostis.org παρευρέθηκε σε ένα από τα σκάφη όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός και κατέγραψε τις εντυπώσεις του. Καμία σχέση βέβαια με αυτά που βιώνει καθημερινά ένας κοινός θνητός. Όμορφη διακόσμηση, πολυτέλεια, εντυπωσιακά στο μάτι πιάτα και ξεχωριστές γεύσεις, συνέθεσαν το σκηνικό.

Ωστόσο πίσω από μία καλοκουρδισμένη μηχανή κρύβεται μία καλά μελετημένη δουλειά, καθώς το να είσαι σεφ σε ένα τέτοιο σκάφος δεν είναι και τόσο απλό. Όπως μας εξομολογήθηκε ο σεφ του του Duke Γιάννης Παπαγεωργίου, υπάρχουν και οι «δύσκολοι» πελάτες οι οποίοι απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και σωστή προετοιμασία, ανάλογα με τα γούστα και τις ευαισθησίες τους.
 

Σε ότι αφορά την οργάνωση και την φιλοξενία, εκεί η φετινή έκθεση παίρνει καλύτερο βαθμό από πέρσι, σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε το πλήρωμα του γιοτ που μας φιλοξένησε. Παρά το γεγονός ότι φέτος τα σκάφη ήταν πολύ περισσότερα, όλα κύλησαν ομαλά, με έναν καλό απολογισμό και από πλευράς προσέλευσης…