ΕυρώπηΑρχείο

«Εθνική Ελλάδος» για την έξοδο από την κρίση, ζητά η Καϊλή

-«Θεωρώ ότι πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο ομαδικά. Εθνική Ελλάδος. Δεν βλέπω να υπάρχει λύση, αν δεν αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και δεν σκεφθούμε διαφορετικά» δηλώνει από το ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο η Εύα Καϊλή, μιλώντας στον Άκη Γκάτζιο.

Η ευρωβουλευτής, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις θεωρεί ότι μεταθέτουμε για άλλη μια φορά το πρόβλημα, επιβαρυνόμαστε συνεχώς με νέα μέτρα και είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο. Όπως δηλώνει «Αυτό που απεύχονταν ήταν να συζητήσουν ένα Grexit, παράλληλα με το Brexit. Για αυτούς ήταν πανηγυρισμός να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα για το επόμενο εξάμηνο».

Έντονη είναι η ανησυχία της για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη: «Ανησυχώ πάρα πολύ, γιατί η συζήτηση για το Grexit εδώ δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι. Έχει καταλαγιάσει, αλλά υπάρχει μεγάλη ανησυχία γιατί δεν έχουν εφαρμοστεί οι μεταρρυθμίσεις. Άρα είναι ασπιρίνες και η υπερφορολόγηση και οι περικοπές, είναι προσωρινές».

Λύση για την κα Καϊλή, θα ήταν να γίνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις με κοινή συναίνεση από όλες τις παρατάξεις, για να πάει η χώρα μπροστά. Όπως δηλώνει όμως «Αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει και νομίζω ότι απλώς μεταθέτουμε το πρόβλημα και δεν θα καταφέρουμε να δούμε φως στο τούνελ σύντομα».

Παράλληλα, βλέπει εκλογές το Φθινόπωρο: «Τον Οκτώβρη νομίζω ότι θα έχουμε και πάλι πολιτικές εξελίξεις, αν και βλέπω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μπετοναρισμένη και θα ψηφίζει τα πάντα, αρκεί να παραμείνει λίγο παραπάνω στην εξουσία».

Στο Video η ευρωβουλευτής απαντά ακόμα σε ερωτήσεις που της θέτει ο Άκης Γκάτζιος, σχετικά με το προσφυγικό, αλλά και για την σύμπραξη των δυνάμεων της κεντροαριστεράς.