ΠολιτικήΑρχείο

Ποιά εξαίρεση για τα αυθαίρετα προτείνει ο Ανδριανός

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη με θέμα αίτημα του Επιμελητηρίου Αργολίδας να τροποποιηθεί ο Ν. 4178/13 περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ώστε επιχειρήσεις που δεν έχουν εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης καθώς έχουν μόνο ισόγειες κατασκευές να μην επιβαρύνονται με πρόστιμο με συντελεστή 1 για τις καθ’ υπέρβαση του συντελεστή δόμησης αυθαίρετες κατασκευές που έχουν έχουν κάνει στο ισόγειο, συντελεστή δηλαδή ίσο με επιχειρήσεις που τον έχουν εξαντλήσει.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
Με την παρούσα Αναφορά σας κοινοποιώ συνημμένως επιστολή του Επιμελητηρίου Αργολίδας με την οποία αιτείται την τροποποίηση του Ν. 4178/13 περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων ώστε επιχειρήσεις που δεν έχουν εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης καθώς έχουν μόνο ισόγειες κατασκευές να μην επιβαρύνονται με πρόστιμο με συντελεστή 1 για τις καθ’ υπέρβαση του συντελεστή δόμησης αυθαίρετες κατασκευές που έχουν έχουν κάνει στο ισόγειο, συντελεστή δηλαδή ίσο με επιχειρήσεις που τον έχουν εξαντλήσει.

Καθώς το πρόβλημα αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις στην χώρα που εξαιτίας της αδυναμίας να εξυπηρετήσουν το πρόστιμο όχι μόνο δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν, αλλά και δεν μπορούν να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα, σας καλώ να εξετάσετε θετικά το αίτημα του Επιμελητηρίου Αργολίδας.